Subota, 9. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Originalno

Pogledajte kako izgleda potencijalno najveća gumica za brisanje koja teži 2 kilograma

Autor: Lucija Sučić

06.01.2023. 07:59
Pogledajte kako izgleda potencijalno najveća gumica za brisanje koja teži 2 kilograma

Foto: iStock

Malo će teže stati u pernicuRadar S-10000 gumica dimenzija 276 x 141 x 43 mm teži preko dva kilograma što ju čini jednom od najvećih, ako ne i najvećom komercijalno dostupnom gumicom.


Japanski proizvođač gumica za brisanje Seed osnovan je 1915. godine, što ga čini jednom od najstarijih tvrtki u tom poslu. Njegova najpopularnija linija proizvoda, Radar, lansirana je 1968. i ubrzo nakon toga postala je omiljenom na japanskom tržištu.


Linija Radar od tada je izbacivala na tržište gumice raznih oblika i veličina, a jedna od impozantnijih je definitivno ova gigantska gumica čija je cijena 13.200 jena (sto dolara).
Gumica Radar S-10000 najveći je brisač u Radar liniji, a vjerojatno i najveći na svijetu, no napravljena je od istog materijala kao i ostale gumice te je može odraditi posao brisanja bez problema (osim što je potrebno malo više snage za podići ju i zapravo obrisati nešto s papira).


Zašto je uopće napravljena ovako velika gumica?


Prema izvoru iz Seedovog odjela za razvoj proizvoda, sve je počelo kao ideja za originalni poklon.


Prvi Radar S-10000 trebao je biti jednokratan i služiti kao nagrada za godišnje natjecanje “Eraser Quick Eraser” tvrtke. Međutim, nagradu su fanovi tako dobro prihvatili da ju je Seed odlučio pretvoriti u komercijalno dostupan proizvod.


Očigledno, izrada tako velike gumice ima svoje izazove, jer je zagrijavanje materijala u tako debelom sloju ipak malo nezgodno, no Seed je uspio, a tvrtka jamči da je S-10000 jednako učinkovit kao i manji Radarski proizvodi.