Foto: Pixabay
Slatkastog je okusa i pogodan za pripremu juha i baršunastih umaka
Pastrnjak je gomolj koji se danas malo koristi, ali ima vrlo staro podrijetlo i koristio se u kulinarstvu još u srednjem vijeku, uglavnom u obliku pirea.
Slatkog i cijenjenog okusa, ima i izvrsna nutritivna svojstva, pogledajmo koja su glavna:
- bogat je hranjivim tvarima, uključujući vitamin C, vitamin K, folate, vitamin E i fosfor
- bogat je vlaknima
- ima antioksidativna svojstva
- antikancerogena svojstva
Među zdravstvenim koristima valja istaknuti sljedeće:
- podržava imunološki sustav
- potiče dobrobit crijeva
- suzbija razvoj tumora
- smanjuje rizik od kroničnih bolesti, poput dijabetesa 2, autoimunih ili neurodegenerativnih bolesti
Sirovi pastrnjak ima kiselkast okus, no uglavnom se jede kuhan.
Pastrnjak je nakon kuhanja slatkastog okusa i može se pripremati na sličan način kao krumpir, kao glavno jelo ili kao dodatak.
najnovije
najčitanije
Nogomet
potencijalni transfer
Juventus zainteresiran za Frattesija, koji je nezadovoljan minutažom u Interu
Hrvatska
RAST
Na poštanskom tržištu u trećem tromjesečju ostvaren rast prihoda i usluga
Svijet
UDAR NA DŽEP?
EU privremeno uvodi carinu od tri eura na male pakete iz Kine
Zadar
PREGLED DANA
PET VIJESTI DANA Petak u Zadru u znaku Thompsona
Zadar
TRADICIONALNO
Betlehemsko svjetlo stiglo u Zadarsku županiju: ‘Hvala vam što ste donijeli svjetlo’
Nogomet
Županijski hit-trener
Matej Čulina: “Tužno je vidjeti kad ambicije kluba guše djecu u njihovoj kreativnosti”
Zadar
12. i 13. prosinca
Iz Višnjika uputili dvije važne obavijesti uoči Thompsonovih koncerata
Županija
Pustolovni turizam
Zadarska županija traži koncesionara koji će izgraditi zip-line kod Paškog mosta
Zadar
KONCERT
VIŠNJIK SE NAPUNIO! Donosimo fotke iz dvorane
Zadar
VIŠNJIK RASPRODAN