Subota, 24. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Maksimalna sigurnost

Ova obična zgrada u Delawareu čuva dragocjenosti vrijedne preko miljardu i pol kuna

Autor: Lucija Sučić

06.11.2022. 07:59
Ova obična zgrada u Delawareu čuva dragocjenosti vrijedne preko miljardu i pol kuna

Foto: Pexels

Izvana izgleda poput zatvoraOva vrlo obična i svakidašnja zgrada u Delawareu ne bi privlačila mnogo pažnje da nije okružena metrima i metrima bodljikave žice i nekolicinom oružanih zaštitara. I ne, ne radi se o zatvoru.


U ovoj se zgradi zapravo čuvaju različite dragocjenosti, od rijetke karte na Pikachua pa do bejzbolske lopte Honusa Wagnera, koja se nedavno prodala za vrtoglavih 500 milijuna kuna. Zgrada pruža siguran dom i mnogim drugim sportskim suvenirima, među kojima su i tenisice preminulog košarkaša Kobea Bryanta.


Procjenjuje se da se unutar zgrade, u dva strogo čuvana sefa, čuvaju dragocjenosti vrijedne preko miljardu i pol kuna, a svaki od sefova opremljen je posljednjom, vrstom najmodernije tehnologije kako bi vlasnicima pružili maksimalnu sigurnost pri čuvanju njihovih vrijednih predmeta. Vrata svakog od sefova teže preko tri tone.
Činjenica je da brojne osobe koje u svojem posjedovanju imaju stvari od velike novčane vrijednosti obično ne drže iste unutar svojih domova, kako ne bi bile ukradene ili uništene, stoga ovi sefovi nipošto ne zjape prazni.


Kompanija Collectors upravlja sigurnošću sefova te su oni jedni od najpoznatijih firmi specijaliziranih za zaštitu dragocjenosti. Upravo zato su za ovu lokaciju odabrali naizgled običnu i neupečatljivu zgradu, a činjenica je da su u zadnje vrijeme predmeti iz svijeta zadobili posebnu pažnju mnogih kolekcionara, te mnogi ih smatraju ulozima više nego predmetima za sakupljanje.