Petak, 12. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Wednesday na ledu

Olimpijska klizačica rekreirala kultni ples iz Netflixove serije

Autor: Ana Šarić

08.01.2023. 09:50
Olimpijska klizačica rekreirala kultni ples iz Netflixove serije

Foto: Youtuve Screenshot

Popularna Netflixova serija Wednesday i dalje je jedna od vodećih na ovom streaming servisu, a svakog tjedna prikuplja i nove obožavatelje. Serija je već stekla vojsku fanova koji obožavaju rekreirati scene, a modna izdanja, ali i plesne korake. Jedna je scena već postala i kultna pa tako na društvenim mrežama možemo vidjeti kako mnogi rekreiraju ples koji je glumica Jenna Ortega otplesala u četvrtoj sezoni, a koji je nastao slučajno, kao improvizacija glavne glumice i redatelja Tima Burtona.
No rekreacija scene nije ostala samo na društvenim mrežama već je prešla i na sportske terene. Naime, klizačica Kamila Valieva, koja je osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu 2022., debitirala je s točkom koja je sadržavala sada već kultnu plesnu točku.


Ples ne bi bio potpun bez gotičke odjeće, pa je Valieva nosila kikice i crnu haljinu s volanima, u kontrastu s njezinim bijelim čizmama za klizanje. Njezina rutina počinje s jezivim crvenim svjetlom, kada se pojavi Thing (raskomadana, ali razumna ruka iz franšize obitelji Addams). Dok zauzima središnje mjesto, klizačica ima izraz lica koji je prepoznatljiv za Wednesday. U prvom dijelu plesala je na “Goo Goo Muck” grupe The Cramps, besprijekorno rekonstruirajući pokrete Jenne Ortege. Nakon toga, glazba je dobila suvremeniji pristup, jer je Valieva završila svoj nastup kližući uz pjesmu Lady Gage “Bloody Mary”.Prema zadnjim informacija, serija će dobiti i drugu sezonu, što ne čudi jer je interes za nju zbilja velik. Kako piše Variety, serija je prikupila 5,3 milijarde minuta gledanja u svom prvom cijelom tjednu dostupnosti.