Četvrtak, 22. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Istina ili slučajnost?

Obožavatelji Disneyja uočili neobičnu vezu između likova iz Frozena i Titanica

Autor: Lucija Sučić

15.01.2023. 08:42
Obožavatelji Disneyja uočili neobičnu vezu između likova iz Frozena i Titanica

Foto: YouTube

Što zajedničko imaju popularni crtić i Cameronov klasik?Uvijek je uzbudljivo kada u filmu ili seriji uočiti poneku skrivenu referencu.


TikTokerica i obožavateljica filmskih uradaka Titanic i Frozen, imena Chloe Hutchon, na svom je profilu podijelila video kojeg je otvorila s pitanjem: “Je li Disney kopirao Titanic s imenima njihovih likova?”.


@chloeehutchonn i have NEVER seen anyone find this before & i wouldn’t of either if it wasn’t for my gran watching it when i was over 😂 I LOVE DISNEY EASTER EGGS!! 🤯 #disney #viral #waltdisneypictures #titanic #titanicmovie #disneyeasteregg #disneyhiddengems #disneyhiddendetail #eastereggs #frozen #olaf #sven #leonardodicaprio #fypage ♬ Browser History OST – Jai P.
Zatim je pokazala isječak iz crtanog filma Frozen, točnije scenu gdje se snjegović Olaf predstavlja sobu Svenu.


Zatim je fokus prebacila na scenu iz poznatog filma Titanic iz 1997. godine, redatelja i producenta Jamesa Camerona, s Leonardom DiCapriom i Kate Winslet u glavnim ulogama.


U sceni, Jack (kojeg je glumio Leonardo DiCaprio) igra poker sa Svenom i Olafom, koji su se u pariji kladili u karte za Titanic.


Nekoliko korisnika TikToka bilo je zaprepašteno tom neobičnom poveznicom te su mnogi svoje iznenađenje podijelili u komentarima.


Čak je i internetska baza IMDB komentirala video, dok je jedan od komentatora nadodao: “Jedan od pisaca Frozena je veliki obožavatelj Titanica. Mislim da je o tome bilo riječi u dokumentarcu o Frozen 2″.


Međutim, drugi su mislili da se radi o slučajnosti jer je Frozen ipak djelom inspiriran bajkom Hansa Christiana Andersena “Snježna kraljica”, a Sven i Olaf su česta skandinavska imena.


Drugi se složio: “Mislim da su likove nazvali po Hansu Christianu Andersenu (Hans, Kristoff, Anna, Sven)”.