Utorak, 30. svibnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

"Druga koža"

Objašnjavamo kad točno koristiti primer i zašto je neophodan za besprijekorni look

Autor: Lucija Sučić

21.02.2023. 07:45
Objašnjavamo kad točno koristiti primer i zašto je neophodan za besprijekorni look

Foto: iStock

Nakon što savladate ovaj korak, vaš će make up zasigurno izgledati kao remek-djeloSituacija u kojoj se satima šminkate samo da bi naposljetku ta ista šminka izgledala razmazano i “cakey” može biti veliko razočaranje, a potencijalni razlog tomu može biti nedostatak primera.


Primer je proizvod koji pomaže stvoriti dodatni sloj između kože i šminke. Drugim riječima, primer djeluje kao “druga koža” i pomaže u stvaranju podatne baze na kojoj će vaša šminka ostati postojana.


Stoga, bilo da vam je cilj zagladiti površinu kože, ujednačiti ten ili prekriti velike porebfine bore, dobar primer sve će to obaviti!


Kako nanijeti primer?
Prije svega, potrebno je dobro pripremiti lice, što uključuje nježno čišćenje i hidrataciju. Nakon čišćenja nanesite laganu hidratantnu kremu i pustite da ju koža upije do kraja.


Nakon toga, sa čistim rukama uzmite malu količinu primera i nanesite ga vršcima prstiju na kožu, lagano ga umasiravajući kao da nanosite kremu.


Nakon nanošenja, pričekajte nekoliko minuta kako bi se primer do kraja upio u kožu, a nakon toga nastavite sa rutinom šminkanja.


Vrijedni savjeti

1. Prije stavljanja primera, obavezno nanesite hidratantnu kremu.


2. Ako volite suptilan sjaj, probajte primer sa laganim shimmerom.


3. Izbjegavajte nanošenje primera ispod očiju, no ako želite postojanije sjenilo, slobodno ga nanesite na kapke.