Četvrtak, 7. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Njuškalo

Nevjerojatna priča: Šetajući šumom pas našao kutiju - s 400 tisuća eura

Autor: Portal ZL

01.10.2023. 17:57
Nevjerojatna priča: Šetajući šumom pas našao kutiju - s 400 tisuća eura

Foto: Pixabay

Ovih je dana u medije opet izašla nevjerojatna priča iz svibnja 2021. godine o jednom psu koji je tijekom šetnje šumom nadomak Londe-les-Mauresua pronašao metalnu kutiju u koju je netko sakrio 400 tisuća eura! Vlasnici psa odmah su prijavili lokalnoj žandarmeriji što je njihovo “njuškalo” otkopalo iz zemlje, a nakon što je policija zatvorila istragu koja je trajala više od godinu dana, i to uz zaključak da ne može utvrditi podrijetlo novca, neimenovanim sretnicima je rečeno da zakonski smiju zadržati pola od navedenog iznosa, piše u nedjelju Glas Istre.


Informaciju je potvrdio i François De Canson, gradonačelnik La Londe-les-Mauresa, a budući da je novac pronađen na općinskom zemljištu, na šumskom putu i u vreći za smeće zakopanoj na rubu staze, drugi dio iznosa pripao je gradu.


To je francuskim novinarima potvrdio i gradski odvjetnik, prenosi Net.hr.


Tko je, kada i zašto tamo zakopao taj novac najvjerojatnije će zauvijek ostati nepoznato.


Inače, u istragu je bila uključena i Agencija za upravljanje i povrat oduzete imovine, a francuski portali u člancima su naveli da je policija u međuvremenu odradila niz saslušanja, da je kraj pretraživala pomoću pasa, da je s vrećice i kutije izuzela uzorke kako bi eventualno pronašla tragova DNK te da je novac pokušavala povezati s ranijim provalama.