Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

KVALITETNO PROVEDENO VRIJEME

Nekoliko savjeta kako inspirirati djecu za kuhanje

Autor:

30.10.2022. 18:48
Nekoliko savjeta kako inspirirati djecu za kuhanje


Kuhanje je izvrsno za djecu – ne samo zato da se nauče nahraniti. Kroz kuhanje djeca uče o omjerima, teksturama, matematici, okusima, strpljenju, a završni produkt uvijek nosi sreću i osmjeh na lice, pogotovo kada uživate u njihovim jelima.


Ako želite zainteresirati dijete za kuhanje, uključite ga u potpunosti (naravno, uz mjere opreza i pažnju) i pustite mu da ima glavnu riječ u odabiru hrane koju će pripremati! Na taj način možete dijete učiti o okusima koji se slažu, kako ukomponirati omiljenu namirnicu u neko novo jelo, a možda se i vi inspirirate za probavanje nečeg nespojivog!


Također, dopustite im da vam pomažu. Osim što ćete provoditi kvalitetno vrijeme skupa, imat će prilike puno toga naučiti o pripremanju hrane, procesu kuhanja, na što sve treba paziti pri kuhanju i slično.
Ne zaboravite se zabaviti pritom, tako da ako se nešto prolije ili zamrlja, pokažite im da nema veze, i primjerom im ukažite na to da se takve stvari događaju pri kuhanju i da to nije razlog za ljutnju ili nervozu.