Nedjelja, 10. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Održivost ne isključuje trendove

Stigla je Krie x DD kolekcija s važnom porukom koja tjera na razmišljanje o modi na drugačiji način

Autor: Life

03.11.2022. 08:31
Stigla je Krie x DD kolekcija s važnom porukom koja tjera na razmišljanje o modi na drugačiji način

Kolekcija nudi must have komade ove sezone, poput mantila od eko certificirane kožeModna dizajnerica Kristina Burja pobornica je održive mode i već sedam godina na svjetskoj platformi u sklopu internacionalnog modnog događaja Green Fashion Weeka, kroz svoj brend Krie Design progovara o utjecaju tekstilne industrije na okoliš. Cilj je potaknuti industriju, ali i konzumente da razmišljaju o modi na drugačiji način. Nova kolekcija Krie x DD kroz atraktivnu kampanju nosi puno dublju poruku i otkriva zanimljivu suradnju.


Kao jedan od istaknutijih glasova na domaćoj sceni održive mode, Kristinu Burju primjećuje te prati i generacija Z, koja puno pažnje posvećuje ekologiji i borbi za svoja prava. Oni su spremni za promjene.


Upravo u novoj kolekciji Krie x DD, Kristina surađuje s uistinu posebnom Dinom Dragijom, prvostupnicom međunarodnih odnosa i diplomacije te magistrom znanosti antropologije kriminala i nasilja, koja s Kristinom osim prijateljstva dijeli i strast prema održivom razvoju unutar modne industrije i šire.

Dina je koordinator za Hrvatsku inicijative STOP EKOCIDE, nevladine organizacije sa sjedištem u Ujedinjenom Kraljevstvu i Nizozemskoj, putem koje njezini zagovornici žele uništenje okoliša definirati zločinom za koji bi se odgovaralo pred Međunarodnim kaznenim sudom u nizozemskom Den Haagu.


Također, koordinator je projekta Human Security 4 All ( Ljudska sigurnost za sve) pod pokroviteljstvom Svjetske Akademije Znanosti i Umjetnosti, koji za cilj ima staviti naglasak na važnost svih aspekata ljudske sigurnosti, u koju ulazi i zaštita okoliša te održivi razvoj. Projekti na kojima Dina radi pod pokroviteljstvom su UN-a baš kao i Green Fashion Week na kojem Krie Design predstavlja svoje kolekcije diljem svijeta.Ta povezanost projekata ovih prijateljica rezultirala je novom Krie Design kolekcijom za koju je kampanja snimana na atraktivnim lokacijama u Italiji, Španjolskoj i Francuskoj, tijekom ovogodišnjeg modnog putovanja Green Fashion Weeka, koji svakom edicijom želi pokazati da granice nisu bitne kada je ekologija u pitanju. Cijeli se svijet mora ujediniti u borbi za bolje sutra naše djece i očuvanje planete.


“Kao i pokret za održivu modu, pokret za klimatske promijene star je tek nekoliko desetljeća, iako je povezan s još starijim pokretom za zaštitu okoliša. Bila mi je želja u kolekciji Krie x DD spojiti Dininu mladenačku energiju lidera sa svojom stručnošću i iskustvom. Rezultat je moćna kolekcija s porukom da je bolje sutra, ljepši, zdraviji svijet te održiv način života moguć i na dohvat ruke. Samo trebamo htjeti.


Ova suradnja je spajanje inicijativa u koje vjerujemo i koje mogu i žele raditi zajedno kako bi pokrenule promjene”,  objasnila je dizajnerica koja svojim kolekcijama potvrđuje da održivost ne isključuje trendove i modu u punom smislu te riječi.Kolekcija nudi must have komade ove sezone, poput mantila od eko certificirane kože koji se kombinira sa ženstvenim hlačama i statement topom. Tu su i upečatljive haljine, veste, kaputi. Svi artikli nastali su u skladu s načelima održivosti i imaju certificirano porijeklo tkanine.


“Suradnja s Kristinom na kolekciji Krie x DD bila je sjajno iskustvo. Sve moje ideje koje smo komunicirale pretočila je u fenomenalne kreacije u koje je unijela svoj dizajnerski pečat. I inače biram Krie Design jer se divim Kristininoj kreativnosti te ustrajnosti da govori o održivoj modi čak i onda kada to nije bilo popularno te mnogi nisu razumjeli tematiku.


Upornošću se dolazi do rezultata pa je tako došlo i do ove suradnje za koju vjerujemo da će biti uspješna jer smo kompatibilne te modu općenito koristimo kao sredstvo komuniciranja za više ciljeve”, ispričala je Dina koja je jako zadovoljna kampanjom u kojoj se pojavljuju i modeli talijanskog projekta New Model Today.


Fotografi: Riccardo Plozzer i Elisa Dolci