Utorak, 21. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

NEODOLJIVE NIJANSE

Pramenovi u prirodnim tonovima daju vašoj kosi osunčani izgled

Autor: Mija Dropuljić

21.04.2024. 08:35
Pramenovi u prirodnim tonovima daju vašoj kosi osunčani izgled

Foto: iStock/NLKad prve zrake sunca izađu iza oblaka i kada se bliže proljeće i ljeto, žudimo za promjenom. A najlakši način da to učinimo je s našom kosom! Čim je topla sezona iza ugla, želimo nekoliko svijetlih akcenta u kosi.


Trenutno volimo nježne “Honey Lights”, pramenovi u boji meda koji prolaze kroz kosu. Topli pramenovi dobro se slažu s plavim tonovima i sa smeđim nijansama, ali ne mijenjaju osnovnu boju.


Pramenovi su previše suptilni i fini za to – ali daju odbljeske tople svjetlosti u vašoj kosi koja svjetluca na laganom ljetnom suncu i tako pruža veću dimenziju. Nijanse medeno plave boje znače da pramenovi ne izgledaju presvijetlo ili izblijedjelo, već vam daju suptilnu svježinu.
Pramenovi su raspoređeni po gornjem dijelu kose, ali postavljeni nekoliko centimetara od korijena. Pramenovi koji uokviruju lice također se mogu kreirati s toplim nijansama kako bi se vaše lice više istaknulo.


Naravno, kosa s pramenovima zahtijeva posebnu njegu kako bi ostala zdrava i sjajna. Proces posvjetljivanja kosu često izlaže stresu i može brzo postati suha i lomljiva. Stoga je važno vratiti vlagu i ojačati kosu.


Koristite posebne šampone i regeneratore za obojenu ili izbijeljenu kosu koji nježno čiste i njeguju kosu. Jednom tjedno preporučuje se intenzivno hranjivi tretman kose. Također biste trebali smanjiti zagrijavanje prilikom oblikovanja i koristiti proizvode za zaštitu od topline ako je moguće. UV zaštita je također bitna, jer sunčeve zrake mogu izbijeliti boju kose i isušiti kosu.