Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

POPUT ZALASKA SUNCA

Nježna i elegantna manikura priziva proljeće na našim rukama

Autor: Mija Dropuljić

04.03.2024. 15:06
Nježna i elegantna manikura priziva proljeće na našim rukama

Foto: InstagramProljetni dan se bliži kraju, sunce polako nestaje za horizontom, a vi se jednostavno osjećate dobro… Nažalost, zimi nemamo često takav osjećaj zalaska sunca, ali s ovom manikurom zimi dobivamo malo proljetnog osjećaja.


Sunset Nails ili manikure inspirirane zalaskom sunca nam pomažu preživjeti hladne dane. Trenutak kada sunce polako nestane iza horizonta stvara široki spektar boja narančaste, žute, svjetlo ljubičaste i plave. A to je upravo ono što je manikura zalaska sunca. Meki rubovi i prirodne boje važni su za manikuru.


U početku se može činiti da je teško postići ispravan gradijent na noktima, a da se boje ne nalaze previše jedna u drugu ili izgledaju neravnomjerno raspoređene, ali uz malo vježbe, ovu manikuru možete brzo nalakirati kod kuće.
Nježni prijelaz boja je obavezan! Za to vam je potrebno nekoliko boja koje su bliske zalasku sunca. Tople boje poput narančaste, žute ili ljubičaste dobro funkcioniraju. Započnite tako da isturpijate nokte u željeni oblik.


Za manikuru zalaska sunca, vaši nokti ne trebaju određenu duljinu ili oblik, ali okrugli oblik nokta čini da se nježni prijelaz boje još bolje ističe.Nanesite temeljni lak za zaštitu noktiju i zatim započnite nanositi svoje boje. Nije bitno hoćete li početi s najtamnijom ili najsvjetlijom bojom. Nakon toga premažite otprilike polovicu nokta lakom za nokte.


Pazite da boju nanesete tanko.Sada dolazi sljedeća boja. Premažite malo preko prethodne boje, ostavljajući vrh nokta otkriven. I ovdje je važno da se prvi sloj boje nanese vrlo tanko. Sada možete primijeniti još jednu ili dvije boje koristeći isti princip.


Konačna boja trebala bi pokriti samo vrh vašeg nokta. Gradijent na vašim noktima sada je još uvijek prilično oštar. Kako biste pomiješali boje, možete se vratiti u svoje lakove i staviti malo boje na točke gdje se boje spajaju i umiješati ih jednu u drugu u svijetlim krugovima.


I ovdje pripazite da ne nanesete predebele slojeve. Kako biste zaštitili gradijent boje, možete nanijeti prozirni lak.


No provjerite je li se boja malo osušila prije nanošenja prozirnog sloja. Svoju manikuru možete oblikovati potpuno individualno, na primjer korištenjem svjetlucavog laka ili oblikovanjem gradijenta boje ne okomito, već vodoravno.