Utorak, 6. lipnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Posebna veza

Milenijalci vole pse i mačke više od članova obitelji (čak je i mama u drugom planu)

Autor: Šarlota Brnčić

10.03.2023. 09:00
Milenijalci vole pse i mačke više od članova obitelji (čak je i mama u drugom planu)

Foto: PixabayKakvi dečki, braća i rođaci. Milenijalci ili generacija Y bili bi privrženiji svojim ljubimcima nego svojim najdražima.


To je otkrilo nedavno istraživanje koje je proveo Consumer Affairs u Sjedinjenim Državama u kojem je intervjuirano 1.000 vlasnika kućnih ljubimaca u dobi između 27 i 42 godine.


Sudionike ankete prvo su pitali koja je životinja dio njihove obitelji, a 85% ih kod kuće ima mačku, 83% psa i 81% hrčke, kuniće i druge male kućne ljubimce.
Kojeg člana vaše obitelji volite manje od kućnog ljubimca?, prvo je pitanje koje je na senzacionalan način probilo led.


Čak 57% ispitanika priznalo je da više voli pse, mačke i druge životinje od svoje braće i sestara, 50% od majke i 41% od oca.


Zatim slijede bake i djedovi, rođaci i stričevi i tetke.


Za milenijalce su kućni ljubimci više od člana obitelji s kojima žive. Ogromnih 90% reklo je da prvenstveno uzimaju u obzir potrebe svog četveronožnog prijatelja ako se moraju preseliti.


Velika većina vlasnika više bi voljela vrt za svog ljubimca nego veću i moderniju kuhinju. Čak su i područja za pse i parkovi odlučujući u odabiru četvrti ili grada.


A što se tiče troškova držanja vašeg voljenog ljubimca, tu nema nikakve sumnje.


Da plaća nije dovoljna, 49% bi potražilo drugi posao kako bi platili veterinarske preglede ili hranu za kućnog ljubimca.


Njih 43% je odgovorilo da bi prodali TV, računalo ili čak automobil kako bi pokrili troškove.


Sugovornici se nikad, baš nikad ne bi odvojili od svojih ljubimaca. Radije će razmišljati o drugim rješenjima kao što je, primjerice, prikupljanje sredstava.