Utorak, 3. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

27 C°

Interijeri za guštanje

Mali trikovi kako učiniti dom ugodnijim tijekom zime

Autor: Mija Dropuljić

15.01.2023. 08:30
Mali trikovi kako učiniti dom ugodnijim tijekom zime

Foto: iStockSvugdje je lijepo, ali kod kuće je najljepše, kaže stara izreka. To posebno vrijedi kad je vani sve vlažnije, hladnije i tmurnije. Poseban je osjećaj veseliti se domu punom udobnosti na putu kući s posla ili iz kupovine. Stoga je krajnje vrijeme da malo začinite vlastiti stan i osigurate više topline kojoj se možemo veseliti svaki dan.


Srećom, ne moramo imati ogroman stan niti trošiti puno novca jer čak i male stvari mogu napraviti veliku razliku. Evo savjeta kako svoj dom učiniti još ugodnijim kako bi tijekom zime osjećali pravu toplinu doma!


Svijeće 


Teško da postoji nešto što pruža više udobnosti od svijeća. Nije važno radi li se o mirisnim svijećama raspoređenim po prostoriji, dugotrajnim svijećama ili kombinaciji obojega, ta titrajuća vatra odaje osjećaj sigurnosti i daje vašem domu romantično svjetlo u mračnim večernjim satima.


Unesite prirodu u svoj dom pomoću biljki
Malo zelene boje unosi više života u svaku prostoriju. Bilo da se radi samo o maloj lončanici ili velikoj monsteri pored kauča ili kreveta. Prirodno zelenilo čini vaš dom živahnijim i ugodnijim.


Uokvirene slike


Uokvirene slike čine sobu mnogo elegantnijom i urednijom. Odaju osjećaj da je stanar malo razmislio o stvaranju tople i ugodne atmosfere.


Počastite se buketom cvijeća


S vremena na vrijeme kupite si cvijet ili čak cijeli lijepi buket. To daje više živosti i svaki put kada prođete kroz sobu i vidite rascvjetanu raskoš, to će vas učiniti sretnim.


Ugodan miris za veću udobnost


Miris prostorije značajno pridonosi tome osjećamo li se u stanu ugodno ili ne. S difuzorom ili mirisnim svijećama svom domu možete dati osobni pečat i stvoriti ugodnu atmosferu.


Više udobnosti


Udoban kauč ili fotelja pola su uspjeha ako želite više udobnosti u svoja četiri zida. Zato nemojte samo naslijepo naručivati online, već takav namještaj uvijek isprobajte prije kupnje i razmislite koje kriterije dobar komad mora zadovoljiti.


Dodatni mekani jastučići i dekice osiguravaju dodatnu porciju ugodne atmosfere.