Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Hygge

Mali dnevni užici koje treba učiniti u travnju da biste bili sretni

Autor: Šarlota Brnčić

05.04.2023. 08:55
Mali dnevni užici koje treba učiniti u travnju da biste bili sretni

Foto: Pixabay

Potrebno je vrlo malo da se isplanira i provede dan neuobičajenoTravanj sa sobom donosi puno novih stvari i mnogo prilika za potpuno uživanje u ovom proljetnom razdoblju.


Hygge nam pokazuje kako pronaći sreću u malim svakodnevnim stvarima, živjeti sretno svaki dan, tijekom cijele godine.


To je zapravo stil života, skandinavska filozofija koju Danci, Norvežani i Šveđani provode u svakodnevnom životu, s djecom i svojim najdražima.
Nije slučajnost da su ti narodi među najsretnijim zemljama na svijetu.


Tajna leži u ovome: Hygge, umjetnost koja nas uči da se osjećamo dobro u sebi, da budemo sretni i da uživamo u najjednostavnijim trenucima.


Evo hygge aktivnosti koje možete raditi sa svojom obitelji ili prijateljima u travnju:


  • kampiranje u šatoru: travanj može biti savršen mjesec da se otisnete na nove izlete u prirodi i spavate na otvorenom u šatoru. Blaža, ali još uvijek svježa klima omogućuje odličan vikend daleko od grada i Wi-Fi-ja. Ako ste početnik, organizirajte kampiranje s više iskusnih prijatelja, ponesite sa sobom toplu odjeću, tople čarape, slatkiše, zajedničke igre i uživajte u pijuckanju dobrog čaja pod zvijezdama.
  • kampiranje “kod kuće”: ako iz ovog ili onog razloga ne možete napustiti svoj dom, kampiranje možete dovesti u svoj dom, zabavljajući čak i najmlađe u izgradnji šatora u domu. Nabavite plahte, deke, puno jastuka i napravite svoj personalizirani kamp. Ne zaboravite knjige i ručne svjetiljke da svojoj djeci čitate priče pri zalasku sunca, lutke i slatkiše da se ušuškate u noći.
  • branje šparoga: ako volite šetati prirodom i tražiti njezine plodove, tada možete brati divlje šparoge koje se od kraja ožujka počinju pojavljivati ​​gotovo posvuda. Pripazite jer ih nije lako pronaći na početku, ali ovo je idealno vrijeme za berbu. Za razliku od gljiva, za čije je prepoznavanje potrebna dozvola i dobro znanje, šparoge se mogu brati slobodno.