Subota, 24. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Beauty sleep

Kvalitetan san ima veliku ulogu u zdravlju i izgledu kože. Evo kako poboljšati taj odnos

Autor: Lucija Sučić

19.03.2023. 08:05
Kvalitetan san ima veliku ulogu u zdravlju i izgledu kože. Evo kako poboljšati taj odnos

Foto: iStockIako često činimo sve kako bi nahranili kožu, od različitih krema, seruma i maski, znanost stoji iza toga da veliku ulogu u zdravlju i izgledu kože ima upravo dobar i kvalitetan san.


Spavanje je vrijeme kada se odvijaju neki od najvažnijih procesa regeneracije kože, a kombinacija sa adekvatnom rutinom njege kože pokazati će izvrsne rezultate.


Evo nekih od načina kako poboljšati odnos njege kože i spavanja za što bolje rezultate:


Dobro se naspavajte
Najbolji početak za njegu kože, ali i cjelokupno zdravlje je dobar i kvalitetan san. Preporuka je ići spavati na vrijeme i provoditi što manje vremena pred ekranom neposredno prije spavanja.


Prije spavanja – umivanje


Ali odlazak na spavanje s prljavim licem, uz sam nedostatak sna, također može naškoditi izgledu vaše kože.


Čišćenje lica svake večeri nedvojbeno je važnije nego ujutro. Dovoljno je blago očistiti lice (idealno prateći dual clensing metodu) te potom kožu hidratizirati.


Nije potrebno pretjerivati s količinom proizvoda, a pranje lica uvečer važno je kako biste izbjegli začepljene pore, prištiće, suhu kožu i slično.


Uvečer kožu obavezno nahranite


Iako održavanje hidratacije pijenjem vode može pomoći, ono na čemu će vam koža biti zahvalna je dobra hidratantna krema ili ulje, ovisno o tipu vaše kože.


Položaj spavanja, ali i jastučnica su bitni


Spavanje na gruboj pamučnoj jastučnici može iritirati vašu kožu i stisnuti vam lice što može rezultirati borama. Dajte priliku svilenim ili satenskim jastučnicama.


Što se tiče položaja, u ovom kontekstu idealna je pozicija spavanje na leđima.