Petak, 2. lipnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Vitka i zdrava

Jedna od najpoznatijih svjetskih trenerica otkriva svoja četiri najvažnija savjeta za zdrav organizam

Autor: Mija Dropuljić

23.02.2023. 07:02
Jedna od najpoznatijih svjetskih trenerica otkriva svoja četiri najvažnija savjeta za zdrav organizam

Foto: iStockSvojim programom “Shred – Slim in 30 Days” Jillian Michaels stekla je reputaciju jedne od najboljih fitness trenerica na svijetu. Stoga nije ni čudo da su savjeti i trikovi ove ikone zlata vrijedni.


‘Nedavno je Jillian Michaels navela tri namirnice koje nikada ne bi jela jer usporavaju metabolizam, a sada otkriva svoje najbolje savjete za fit i zdraviji način života.


Izbacite tekuće kalorije sa svog popisa


Od alkohola do soka od naranče: mnoga su pića puna (skrivenog) šećera i stoga puna kalorija. Izbacivanje ovih pića iz svakodnevnog života što je više moguće prvi je korak prema zdravijem načinu života. “Alkohol potiče rak dojke i rak jajnika”, kaže Jillian Michaels. “I ja volim vino i pivo, ali oni nisu dobri ni za zdravlje ni za figuru.” Kraljica fitnessa preporučuje smanjenje konzumacije alkohola na jednu večer tjedno – uz maksimalno dva pića.


Neka vam spavanje postane prioritet
Michaels savjetuje odlazak na spavanje sat vremena ranije, svakako bolje nego gledanje druge epizode omiljene serije ili provjeravanje društvenih mreža na pametnom telefonu. San bi vam trebao postati jedan od prioriteta. Pokazalo se da poboljšava ravnotežu, a povezan je i s gubitkom težine.


Ozbiljno shvatite pregled kod liječnika


Jillian Michaels savjetuje da odete na sve preglede kod liječnika koji se nude. Uostalom, 50 posto svih vrsta raka otkrije se kontrolnim pregledom. 


Birajte ekološke proizvode


“Pesticidi, antibiotici, hormoni rasta i slično sve su samo ne dobri za vaš metabolizam i zdravlje”, kaže Michaels. Osobito kada je riječ o mesu, mliječnim proizvodima i voću, trebali biste se odlučiti za organsku verziju.


Inače, Jillian Michaels poznata je, između ostalog, i po svom receptu za detox vodu koja ispire tijelo i navodno ga čini spremnijim, zdravijim i vitkijim.


Sastojci:


900 ml čiste vode


2 žlice soka od limuna


2 žlice dijetalnog soka od brusnice


1-2 vrećice čaja od maslačka


Priprema:


Skuhajte čaj od maslačka s vodom. Dodajte sok od limuna i brusnice i spremni ste za uživanje u ukusnoj vodi za detoksikaciju prema receptu prave fitness kraljice.