Utorak, 28. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

jaka konkurencija

Imamo pobjednika Julius Meinl Barista Cup-a za Grande Finale u Beču!

Autor: Sponzorirani sadržaj

24.04.2024. 09:09
Imamo pobjednika Julius Meinl Barista Cup-a za Grande Finale u Beču!

Proizvođač premium kave, Julius Meinl, organizirao je prvo internacionalno natjecanje barista: Julius Meinl Barista Cup 2024, u kojem sudjeluje 14 zemalja sa 3 kontinenta, uključujući i Hrvatsku. Najbolji baristi s lokalnih natjecanja iz svake od 14 zemalja putuju u Beč na Grande Finale u rujnu ove godine. Pobjednika finala u Beču očekuje ekskluzivno putovanje u Honduras na plantažu Julius Meinl kave.


Pobjednik lokalnog hrvatskog natjecanja, koje se održalo u subotu 20.04. u Rovinju, u sklopu Weekend Food Festivala je Davor Meštrović, Varaždinac, koji radi kao barista u caffe baru Garaža u Varaždinu.Davor je pobijedio u konkurenciji od 8 barista iz raznih dijelova Hrvatske, koji su svi opravdali svoje prisustvo u finalu Julius Meinl Barista Cup-a Hrvatska, pokazavši zavidno barističko umijeće. Finalistu Davora očekuje putovanje u Beč u rujnu ove godine, gdje će se natjecati sa još 13 finalista za laskavu titulu najboljeg Julius Meinl barista na svijetu.


Značaj prvog internacionalnog natjecanja barista istaknula je i sama Christina Meinl, predstavnica pete generacije Meinl obitelji, naglasivši da je: “Julius Meinl već više od 160 godina posvećen širenju bogate baštine bečke kavane i kulture ispijanja kave širom svijeta. Naše uvjerenje je vrlo jednostavno: kava je umijeće koja nadilazi uživanje u samo jednom trenutku. Julius Meinl Barista Cup posvećen je baristima širom svijeta koji dijele istu strast za kavom kao i mi.“Natjecatelji su se natjecali u 3 kategorije: espresso, latte art i signature drink, a pritom su koristili 100% Arabica kavu Belvedere Blend, koja je dio The Originals Bio Fairtrade dvostruko certificirane linije premium kave, inspirirane bečkom kulturom ispijanja kave.


Ova kava je namijenjena svim ljubiteljima kave koji su posvećeni održivom razvoju i zahtijevaju premium kvalitetu. Julius Meinl Belvedere Blend kava, koja je dobila ime po poznatom dvorcu Belvedere u Beču, kombinira najfinija zrna Arabice iz Nikaragve i Hondurasa, i tako stvara elegantno balansiranu slatkoću karamele s notama lještnjaka i tamne čokolade.


Julius Meinl Barist Cup je održan pod pokroviteljstvom vodećih brandova iz svijeta kave: Rancilio Group, Fiorenzato, Cafetto and BWT, koji također imaju veliki doprinos u izgradnji barističke scene u Hrvatskoj.