Nedjelja, 21. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

32 C°

Dvadeseti rođendan

Hairstyle News Festival ovog vikenda u opatijskom Gervaisu

Autor: Edita Burburan

20.03.2023. 09:30
Hairstyle News Festival ovog vikenda u opatijskom Gervaisu

U trendu je njegovana kosaFrizeri edukatori svjetskog glasa na Hairstyle News Festivalu u opatijskom Centru Gervais 25. i 26. ožujka predstaviti će nove trendove u njezi oblikovanju frizura. Ove godine Hairstyle News slavi dvadeseti rođendan okupljanja najboljih od najboljih iz frizerske struke.


Ove godine, kako bi frizura bila malo umjetničko hodajuće djelo, potrebno je pratiti nekoliko savjeta stručnjaka. Josipa Rebić, edukatorica iz tima L’Oreal Professionnel Paris savjetuje boju lješnjaka za sve prirodne brinete kako bi se postigla toplo-hladna kombinacija koja se na svjetlu presijava što daje osjećaj pramenova na dužinama. Tehnike šišanja i boje za kosu preporučuju na individualnoj razini jer žele postići autentičnost gdje se kosa stilizira na način da odgovara tipu lica i tena.


Kultni bob


U Francuskoj sve je više popularan trend prirodnih efekata što se postiže tehnikom farbanja balayage kako bi se dobila lijepa i sjajna nijansa, kazuju edukatori iz tima Eugene Perma. Bixie frizura je između boba i pixie koju su preoblikovali i dobili modernu kratku frizuru koja se može transformirati prema vlastitim željama.


IM.Acadamy bob frizura
In je i slojevito šišanje od wolf cuta do shaga i mulleta, odnosno moderne fudbalerke. Sophia Hilton, londonska frizerska umjetnica, otkriva kako se sve više traže frizure prirodnih valova i tekstura te frizure koje ističu autentičnost i individualnost osobe. Time frizure postaju »hodajuće« i originalno umjetničko djelo. Ljubiteljica je balayagea koji doživljava transformaciju kroz istaknute dijelove s malo sjene na korijenu. Ivana Špicer i Mario Mesarić iz IM.Academy također poručuju kako je »in« kultni bob i to u svim varijantama.


Sophia Hilton


Programski je festival fokusiran na program Salon Business, poslovne edukacije i predavanja za razvoj poslovanja i struke. Za struku su dedicirani i programi Cut&Style i Colorama kao i Barbeshop Arena s naglaskom na najnovije stilističke trendove i tehnike te inovacije u šišanju i bojenju kose. Posjetitelji će moći uživati i u izložbenom programu sajma koji je besplatan gdje će se moći susreti sa svjetskim frizerskim zvijezdama te isprobati i kupiti profesionalne proizvode za njegu kose i kod kuće.


Svjetske zvijezde


Ove godine Hairstyle News Festival okupit će domaće i svjetske zvijezde iz Velike Britanije, Francuske, Španjolske, Bugarske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine. Na festivalskoj pozornici uz Hilton, Eugene Perma tim i IM.Academy, s najnovijim stilističkim trendovima i tehnikama te inovacijama u šišanju i bojenju kose nastupit će i Vassil Atanassov, majstor francuskog šika kao predstavnik tima L’Oreal Professionnel Paris, Kanso Academia, V17 by Sead Nunić, IM Academy, Artego, Mič Styling, tim Montibelo iz Španjolske, francusko-hrvatski tim Eugene Perma i slovenski tim ID Factory Hair Group.


Eugene Perma


U sklopu Barbershop Arene nastupit će poznata londonska barberica Hayden Cassidy, Fulir Barbershop, Polyboy Academy, Salon by Marko Stanzl, Barbershop Ritual, Brivska Akademija, Depot tim, Tonino Barbieri i Ivan Duda Education.


U dijelu programa Salon Business nastupit će Maja Vučić, Mijo Majhen, Ivica Pavlačić, Ivana Mišić Lokar, Ana Slamič, Mitja Sojer i Antonio Brtan.


L’Oreal Professionnel Paris


Festival će se u subotu održavati od 11 do 20 sati, a u nedjelju od 9 do 18 sati. Ulaz na sajam je besplatan. Generalni pokrovitelj Hairstyle News Festivala je L’Oréal Professionnel Paris.