Foto: Pexels
Ljeto je iza nas, lišće i kiša padaju nemilice, hladno je – ali sve to nisu dovoljno dobri razlozi za ne uživanje u koktelu!
Okus jabuke s toplim začinima cimeta i muškatnog oraščića zajedno stvaraju osvježavajuće i nepcu ugodno piće – gin fizz.
Ovaj koktel specifično zahvaća bit jeseni u opojnim okusima cimeta i jabuke, a ako uskoro pripremate kućnu zabavu, imamo ideju što možete napraviti!
Sastojci
- 60 ml gina
- 30 ml cidera od jabuke
- 15 ml soka od limuna
- 15 ml sirupa (koji je spravljen od jednakih omjera vode i bijelog šećera)
- soda voda
- prstohvat cimeta
- prstohvat muškatnog oraščića
- kriška jabuke i štapić cimeta za ukras.
Priprema
U shakeru pomiješajte gin, cider, limunov sok, sirup, cimet i muškatni oraščić.
Napunite shaker ledom i dobro protresite.
Procijedite u čašu napunjenu ledom i prelijte gaziranom sodom.
Ukrasite kriškom jabuke i štapićem cimeta. Uzdravlje!
najnovije
najčitanije
Plodovi zemlje i mora
korisni savjeti
Preporučuje se obaviti jesensku gnojidbu tla
Zadar
crpna postaja maestral
Odvodnja uputila javni poziv stanovnicima dviju zadarskih ulica
Plodovi zemlje i mora
Prognoza FAO-a
Kava, kakao i čaj podižu troškove uvoza hrane u 2024.
Hrvatska
hrejting
Milanović i dalje vodi, najveći protivnik Primorac
Vinske kronike
poznata sorta
ZADAR VS. SVIJET Regionalne specifičnosti cabernet sauvignona širom svijeta
Županija
SILBA
FOTO Katamaran Jadrolinije udario o obalu Božave
Kultura
Alba Miočev
Mlada zadarska slikarica osvojila Grand Prix: “Bitno je da svaki dan uđem u atelje, čak i ako ne slikam…”
Županija
TUŽNI ODLAZAK
VIŠE OD BRODA Šarini su živjeli s ‘Princem Zadra’: ‘Godinama smo radili s njim, živjeli, dizali…’
Scena
IRIS PETRAČ
Tko je supruga Novice Petrača? Bivša zadarska novinarka i glasnogovornica Grada Zadra
Županija
POTPORE