Foto: Pixabay
Ako volite panna cottu, zasigurno će vam se svidjeti u kombinaciji s mangom. Slatka, voćna, glatka i kremasta – drugim riječima, idealan desert kojem nitko neće moći odoljeti!
Sastojci
Za panna cottu:
- 960 ml hladne vode (960 ml)
- 6 listova želatine (ili 2 žlice / 2 vrećice granulirane želatine)
- 360 ml vrhnja za kuhanje
- 120 ml mlijeka
- 100 g šećera
- 1 žličica čistog ekstrakta vanilije
Za preljev od manga:
- oko 3 velika zrela manga, nasjeckana na kockice
- 2 – 3 žlice šećera (ili više po ukusu)
- 60 ml vode
- 3 lista želatine (ili 1 žlica / 1 vrećica granulirane želatine)
Priprema
Prvo započnite s pripremom panna cotte, tako što ćete u srednjoj zdjeli dodati hladnu vode i listove želatine. Ostavite ih da se namaču 10 minuta.
Ako koristite granuliranu želatinu, otopite ju u hladnom mlijeku i stavite da se namače 10 minuta.
Zatim, u srednje velikom loncu, na srednjoj vatri, pomiješajte vrhnje, mlijeko i šećer, neprestano miješajući. Dodajte ocijeđene listove želatine (ili smjesu granulirane želatine) i miješajte dok se potpuno ne otope, oko 1-2 minute.
Ostavite smjesu da se malo ohladi. Zatim ravnomjerno rasporedite u fleksibilni silikonski kalup po vašem izboru. Ohladite 2-3 sata ili preko noći dok se ne stvrdne.
Za pire od manga, u srednjoj zdjeli dodajte hladnu vodu i listove želatine i ostavite ih da se namaču 10 minuta, a ako koristite granuliranu želatinu, otopite želatinu u 2 žlice hladne vode i ostavite da se namače 10 minuta.
Stavite nasjeckani mango i šećer u blender i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu.
U malom loncu zakuhajte pire od manga i kuhajte 4-5 minuta ili dok ne postane sirupast. Sačuvajte pola šalice pirea od manga za kasnije posluživanje prije dodavanja želatine.
U ostatak smjese od manga dodajte ocijeđene listove želatine (ili smjesu želatine u prahu) u loncu i miješajte dok se potpuno ne otopi, oko minutu. Ostavite smjesu da se ohladi.
Žlicom prelijte ohlađenu smjesu od manga preko čvrste panna cotte. Ohladite 2 sata dok se ne stvrdne. Za umak od pirea od manga, pomiješajte sačuvani pire od manga s preostalim svježim kockicama manga. Ohladite do posluživanja.
Kada ste spremni za posluživanje, izvadite panna cottu iz kalupa i prelijte s još umaka od manga, piše Mommy’s Home Cooking.
najnovije
najčitanije
Scena
advent u privlaci
PRIPREMITE SE ZA PARTY Magazin za vikend stiže u Privlaku
Plodovi zemlje i mora
VINO TJEDNA
ENGLESKI PJENUŠAC? Od dobre šale do ozbiljne vinske priče
Zadar
grad zadar
Sutra kreće isplata božićnica i naknada za zadarske umirovljenike
Plodovi zemlje i mora
HRVATSKI MLJEKARI
DOMAĆE MLJEKARSTVO NA UDARU Visoka produktivnost, ali niska otkupna cijena
Zadar & Županija
ADVENT U TZO JASENICE
Ovu subotu u Maslenici koncert Učiteljica i “Večer domaćih uštipaka”
Zadar
Sreća u nesreći
Premijera filma 260 dana u Višnjiku nakratko prekinuta jer je gledateljici pozlilo, spasio ju poznati zadarski liječnik
Plodovi zemlje i mora
U straigradu
NAJULOV 2025. Antonio Koić ulovio je ribu života
Zadar & Županija
Ostao bez nasada
Bivši sudionik šou-emisije »Ljubav je na selu« u šoku! Posjekli mu 25 maslina
Zadar & Županija
Lijekovi za otoke
Napravili smo đir s brodskom ljekarnom: “Ma ovo je pun pogodak, donijela nam je život!”
Zadar & Županija
OD 15. prosinca