Foto: Pexels
TEŽINA: jednostavno
VRIJEME: 10 min priprema, 15 min kuhanje
SASTOJCI ZA 4 OSOBE:
- 360 g špageta
- 120 g tvrdog ovčjeg sira
- 1 mali stručak peršina
- 1 crvena papričica
- 1 režanj češnjaka
- maslinovo ulje
- sol
PRIPREMA: Ovaj recept je alternativa klasičnom receptu “aglio, olio e peperoncino”. Zakuhati vodu, posoliti i skuhati špagete “al’ dente”. Dok se tjestenina kuha, nasjecakti peršin, češnjak i papričicu.
Staviti u posudicu češnjak i papričicu, posoliti i preliti maslinovim uljem. Dobro promiješati da bi dobili emulziju. Sačuvati malo vode od kuhanja, a ostatak ocijediti.
U zdjelu staviti tjesteninu, preliti emulzijom, podliti s malo vode od kuhanja i dobro promiješati. Dodati naribani sir, podliti s još malo vode, promiješati i na kraju umiješati sjeckani peršin. Poslužiti odmah.
najnovije
najčitanije
Hrvatska
irena hrstić
SDP zbog skandala u Osijeku traži ostavku ministrice zdravstva
Ostalo
za svakog ponešto
VEČER KONTRASTA Porto Morto i Jole večeras nastupaju na zadarskom Adventu
Moda
Bijeg u glamur
Hrvatski modni brend Alduk, dizajnera Ivana Alduka, predstavio je novu kolekciju pod nazivom »Amichezza«
Hrvatska
duboko podijeljeni
VELIKE PROMJENE U HSS-U: Krešo Beljak danas odlazi, njegovi nasljednici – žele s HDZ-om
Zadar & Županija
pu zadarska
SVE ZBOG JEDNE APLIKACIJE Prevarant od 69-godišnjakinje ukrao 8 tisuća eura
Zadar
trgovački centar
[FOTO] EVAKUIRANA SUPERNOVA! Evo što se događa…
Zadar
U 69. godini
Preminuo omiljeni profesor i pedagog Obrtničke škole Gojka Matuline
Županija
Zlatna Luka
Vijeće smijenilo direktoricu s kojom je sukošanski načelnik bio zadovoljan, evo tko ju je naslijedio
Zadar
Prihvaćena ostavka
Ravnateljica DV Radost Larisa Pavlović-Petani razriješena na vlastiti zahtjev
Zadar & Županija
boris jović