
Foto: iStock/NL
Cheesecake od kokosa oduševiti će vas okusom i teksturom, a uživati ćete u svakom zalogaju. Bez brige, nema onaj pretjerano jak okus kokosa, već taman pravu količinu koja garantira osvježenje! Nije težak za napraviti, a recept donosimo u nastavku.
Sastojci
Za koru:
- 150 g keksa
- 45 g nezaslađenog kokosa u listićima
- 3 žlice granuliranog šećera
- 6 žlica otopljenog neslanog maslaca
Za nadjev:
- 1 kg krem sira sobne temperature
- 200 g granuliranog šećera
- 150 ml nezaslađenog punomasnog kokosovog mlijeka
- 3 velika jaja
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- 1 žličica ekstrakta kokosa
- 3 žlice višenamjenskog brašna
- prstohvat soli
- 50 g nezaslađenog kokosa izgnječenog u multipraktiku
Pripema
Zagrijte pećnicu na 175°c. Pripremite lim promjera otprilike 22 cm, i još jedan veći i dublji koji će vam trebati za vodu.
Počnite s pripremom kore, pa u zdjeli pomiješajte kekse, kokos u listićima i granulirani šećer. Dodajte otopljeni maslac i promiješajte da se sjedini, pazeći da se sve dobro sjedini. Utisnite smjesu za koru na dno lima i pecite 8 minuta. Odložite da se ohladi.
U zdjeli tucite krem sir dok ne postane gladak, dodajte šećer i miksajte dok se sve ne sjedini. Dodajte kokosovo mlijeko i nastavite miješati.
Dodajte jaja, jedno po jedno, u potpunosti sjedinivši svako prije dodavanja sljedećeg. Obavezno ostružite zdjelicu između svakog jajeta. Dodajte vaniliju, ekstrakt kokosa, brašno i sol i tucite dok smjesa ne postane glatka.
Umiješajte kokos. Ulijte smjesu u pripremljenu koru. Stavite kalup u veći lim i u njega ulijte kipuću vodu dok voda ne dođe do polovice zida kalupa.
Provjerite kolač oko 40-45 minuta. Ako je već zlatan i ne želite da više porumeni, vrlo labavo namjestite komad folije na vrh posude. Pazite da bude zategnuta kako se folija ne bi zalijepila za vrh torte od sira. To će spriječiti daljnje tamnjenje dok se kolač od sira ne ispeče.
Pecite sve skupa oko sat vremena, dok rubovi ne izgledaju čvrsto, ali u redu je da se sredina lagano trese. U ovom trenutku isključite pećnicu, ali ostavite vrata odškrinuta i ostavite kolač da odstoji u pećnici koja se hladi još jedan sat.
Nakon što prođe sat vremena, pažljivo izvadite kolač od sira iz vodene kupelji i stavite ga na rešetku da se potpuno ohladi. Nakon što se cheesecake potpuno ohladi, stavite ga u hladnjak na najmanje 8 sati, piše My Baking Addiction.
najnovije
najčitanije
KK Zadar
Danijel Jusup nakon poraza u Čačku: “Imali smo 21 izgubljenu loptu, mislim da to govori samo za sebe”
Kultura
KAZALIŠTE LUTAKA ZADAR
‘Misto di raste lavandulilili’ najbolja predstava na 18. Festivalu ‘Mali Marulić’
Zadar
GASTRO SPEKTAKL
[FOTO] Održana gala večera u čast 10. Tuna, Sushi & Wine Festivala
KK Zadar
ABA liga, 27. kolo
Košarkaši Zadra u Čačku ostali bez regionalnog doigravanja
Crna Kronika
USKOK
Pod istragom skupina osumnjičena da je na drogi zaradila 1,7 milijuna eura
Zadar
sudska rasprava
SLUČAJ BENZINSKA Zaposlenik tvrtke Tri Bartola o pritiscima zaposlenika Općine Vir
Crna Kronika
ispitivanje osumnjičenika
USKOK zbog organiziranog kriminala “češlja” po Zadarskoj županiji
Zadar
JESSICA RABBIT
Vlasnica upozorila na divljanje: Jedini zadarski sex shop na meti vandala
Županija
U PROLJETNOM RUHU
[FOTO] Zvijezde Benkovačkog sajma sadnice, ali i domoljubni motivi
Zadar
POČELA PREDSEZONA