Četvrtak, 8. lipnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

"Monkey tattoo"

Funky Matas postao je prvi čovjek istetoviran od strane - majmunčića!

Autor: Lucija Sučić

09.02.2023. 08:16
Funky Matas postao je prvi čovjek istetoviran od strane - majmunčića!

Foto: Pexels

"I dok sama tetovaža nije bila najbolja u smislu kvalitete, događaj je bio fascinantan uvid u sposobnosti ovih vrlo inteligentnih životinja"Od naprednog chatbota koji piše raznorazne radove i rješava ispite do majmuna koji tetovira – kako bi Amerikanci rekli, what a time to be alive!


Niste krivo pročitali – nedavno je majmun postao pravi tatoo artist tetoviravši umjetnika i influencera Funkyja Matasa.


Konteksta radi: Matasu tetovaže nisu stran pojam. Štoviše, vlasnik je Guinnessovog rekorda za najveći broj potpisa tetoviranih na leđima, kojih broji preko 220.
Vratimo se na priču: spomenuti influencer navodno je dao istrenirati malog majmuna kako bi mogao držati pištolj za tetoviranje, a zatim je dio svog tijela prepustio spretnim rukama malenog majmunčića – koji ga je doista istetovirao nakon samo sat vremena treniranja!


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Funky Matas (@funky)


“Namjera ove tetovaže bila je stvoriti logo NFT projekta koji sam započeo sa svojim partnerom Andyjem Williamsom, ‘The F8 Club'”, napisao je Funky Matas na svojim društvenim mrežama. ”


I dok sama tetovaža nije bila najbolja u smislu kvalitete, događaj je bio fascinantan uvid u sposobnosti ovih vrlo inteligentnih životinja“, zaključio je, usput pohvalivši svog veoma posebnog tattoo majstora.


Nakon objave na društvenim mrežama, Funkyjev pothvat izazvao je dvojake reakcije: dok su mu neki aplaudirali zbog hrabrosti i predanosti te samom pomicanju granica tetoviranja i pokazivanja koliko su majmuni zapravo inteligentna bića, bilo je i onih koji su ga optuživali za izrabljivanje, odnosno korištenje majmunčića za stjecanje pozornosti i slave.


Influencer je po tom pitanju izjavio da su poduzete sve potrebne mjere opreza, jamčeći sigurnost majmuna i svih onih koji su bili uključeni u događaj, uključujući i sanitarne mjere, prenosi Oddity Central.