Četvrtak, 25. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

33 C°

Glazbeno-modni performans

[FOTO] U Karlobagu održan "Ana Rucner Sunset koncert & Duchess Fashion show"

Autor: Marin Smolčić

16.08.2023. 08:39
[FOTO] U Karlobagu održan

Foto: Marin SMOLČIĆ

Vidjelo se dvadesetak modela nove kolekcije brenda Duchess, Snježane SchilingerU staroj tvrđi Fortica u Karlobagu okupljeno mnoštvo došlo je pozdraviti i podržati koncert čelistice Ane Rucner i modnu reviju kreatorice Snježane Schilinger. Ako je suditi po živoj rijeci posjetitelja, »svi su putevi vodili u Karlobag«. U povijesnoj jezgri toga primorskog bisera, na tvrđavi Fortica, upriličen je jedan poseban event.


»Ana Rucner Sunset koncert & Duchess Fashion show« bili su izvrstan glazbeno-modni performans koji je privukao brojnu publiku. Najprije nas je oduševio virtuozni nastup čelistice Ane Rucner. Modni i glazbeni sladokusci, među kojima su bili i brojni strani turisti, mogli su uživati u ovom izuzetnom umjetničkom spoju prigodnom za sva naša osjetila.


Manifestaciju je otvorila nenadmašna Ana Rucner, svirajući neke od skladbi kojima se odavno svrstala u sami vrh ovog glazbenog stila. S obzirom na ambijent srednjovjekovne Fortice sve se od prvih taktova njezina koncerta činilo pomalo nestvarno.
Ana je svirala na podestu iznad publike, ali na svega nekoliko metara udaljenosti. Osim virtuoznom svirkom, nametnula se i kao voditeljica programa i nenadmašni vokal.


Nakon nekoliko glazbenih brojeva iz svijeta klasike, koncert je nastavila izvedbom popularnog dubrovačkog Linđe, a zatim je izvela »potpuri« u koji je umjetnica uvrstila nekoliko poznatih arija hrvatskih opernih skladatelja, »U boj, u boj« i »Ero s onoga svijeta«, a cijeli kolaž poklonila je Sinju i njegovoj tradiciji i Alci.
Dvadesetak modela nove kolekcije Snježane Schilinger


Uslijedila je Beethovenova »Oda radosti« i tako je bio pripremljen teren za modnu reviju kreatorice Snježane Schilinger. U sami zalazak Sunca manekenke su spuštajući se kamenitim stepenicama niz utvrdu iz 13. stoljeća djelovale kao da izranjaju iz nekog drugog svijeta.


Sve je djelovalo pomalo nadnaravno i bilo je popraćeno uzdasima ženske publike zbog izvanrednih modela, kao i uzdasima brojne muške publike zbog prelijepih i zgodnih manekenki.


Vidjelo se kreacija primjerenih svakodnevici, kao i brojnih toaleta za svečanije prigode. Snježana Schilinger blistala je od sreće jer je njena revija Duchess uspjela očarati brojnu publiku, među kojima je bio veliki broj stranih gostiju, koji su ovih dana doslovno okupirali Karlobag.


– Večeras smo svjedočili jednom modnom performansu koji je izuzetno uspio. Zajedno s izvrsnim koncertom Ane Rucner koji smo nazvali »Zalazak Sunca«, u ambijentu koji oduzima dah.


Uz zalazak Sunca svi smo gledali okolne otoke i predivno more u koje je Sunce tonulo. Izuzetno mi je drago što smo sve ovo, na ovome mjestu, prvi puta uspjeli ovako odlično realizirati.


Vidjeli smo dvadesetak modela moje nove kolekcije. Vidjeli ste izvanredan prijem od strane publike. Presretna sam jer ste svi vi večeras moja velika obitelj, ushićeno nam je izjavila Snježana Schilinger.
Glazbeno-modni spektakl


Svježe smokve za posjetitelje Organizacijsku ruku pomoći ovome događaju sinoć je dala Turistička zajednica općine Karlobag, kao i Općina Karlobag čijem načelniku Borisu Smojveru su se večerašnje zvijezde ove manifestacije nekoliko puta javno zahvaljivale na pomoći i susretljivosti.


Ta se susretljivost osjetila već na samom dolasku u Forticu, jer je ekipa okupljena oko Turističke zajednice općine Karlobag posjetitelje dočekala s velikim asortimanom aperitiva, uz svježe smokve upravo ubrane sa stabala na tvrđavi Fortici i okolnim vrtovima.


Snježani Schilinger i i Ani Rucner također je čestitao i zahvalio župan ličko-senjski Ernest Petry koji je s članovima obitelji pratio ovaj glazbeno-modni event. Kako se čulo tijekom konferanse, bio je ovo glazbeno-modni spektakl, koji se sinoć organizirao na jednoj od pet hrvatskih srednjovjekovnih utvrda na Jadranu.