Utorak, 28. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Svjetlucavi Y2K

Evo koji nas beauty trendovi očekuju u ovoj godini. Biti će svjetlucavo!

Autor: Lucija Sučić

01.01.2023. 08:12
Evo koji nas beauty trendovi očekuju u ovoj godini. Biti će svjetlucavo!

Foto: Freepik

Vraćamo se trendovima s početka milenijaIako je nova godina tek počela, sudeći po novitetima s modnih pista i društvenih mreža, lagano se nazire kakve bismo beauty trendove mogli očekivati u 2023.


Mnogi od retro trendova vraćaju se na velika vrata i već pomalo ocrtavaju put estetici nadolazeće godine, a evo što možemo očekivati na području beauty svijeta:


Svjetlucavi “Y2K”


View this post on Instagram

A post shared by майя (@mayamarinicheva)

Y2K skraćenica je za 2000. godinu, a u pogledu ljepote čini se da se vraćamo trendovima s početka milenija.


Govorimo o svjetlucavim, pomalo futurističkim ali nježnim nijansama, koja je popraćena razigranom estetikom. Poput boja CD-a, ove godine nosit će se holografska sjenila, u kombinaciji s metalik i mat sjenilima.


Topli tonovi kose


Nijanse boje kose ove godine definitivno naginju toplijim tonovima. Plavuše i brinete, ovo se odnosi posebno na vas!


Povratak cirkona


Beauty trendovi ove su su godine naklonjeni privremenim ukrasima za tijelo. Pričamo o cirkonima na mjestu pjegica, svjetlucavim leptirićima i kristalima, a ako vam se to čini previše, trend uvijek možete aplicirati na manikuru i dodati rukama malo sjaja.


Tuš za oči postaje sve debljiNanošenje tuša za oči doživljava obilje inovacija. Iako klasični “cat eye” ne ide nigdje, nazire se trend sve debljeg eyelinera oko očiju. Super je stvar što su se na društvenim mrežama pojavili mnogi trikovi za nanošenje tuša tako da ako niste vični u stavljanju istog, inspirirajte se savjetima beauty influencera.


Prirodan ten je novi puder


Ove godine teška podloga neće biti in, barem se tako čini, te će u trendu biti takozvana “šminka bez šminke”. Uz malo highlightera, bronzera i minimalno rumenila naglasak je na njezi kože koja preuzima ulogu šminke.