Srijeda, 7. lipnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

"Kralj Kaszubske ulice"

Debeljuškasti mačak postao je jedna od najbolje ocijenjenih turističkih atrakcija

Autor: Lucija Sučić

18.02.2023. 09:46
Debeljuškasti mačak postao je jedna od najbolje ocijenjenih turističkih atrakcija

Foto: YouTubeIako Szczecin, srednjovjekovni grad u sjeverozapadnoj Poljskoj ima mnogo toga za ponuditi, kada je riječ o online recenzijama, sve ostale su neusporedive s mačkom po imenu Gacek.


Sa 4,9/5,0 zvjezdica od tisuća Google recenzija, Gacek, debeljuškasta crno-bijela ulična mačka postala je najbolje ocijenjenom turističkom atrakcijom Szczecina.


Zbog svog crno bijelog krzna izgleda kao da nosi smoking, a Gacek je postao internetski slavan još 2020.
Prema riječima jedne mještanke, kako prenosi Oddity Central, Gacek se prvi put pojavio u Kaszubskoj ulici u središtu Szczecina prije otprilike 10 godina, gdje mu se izgleda jako svidjelo te se od tada tamo i zadržao.Mještanima i posjetiteljima toliko se svidio da je Gacek od mršavog mačka ubrzo postao neodoljiva krupna loptica, što ga je učinilo još dražesnijim.


Gacek, čije ime na poljskom znači ‘dugouhi šišmiš’, ima gotovo 2600 recenzija na Googleu, više od bilo koje druge atrakcije u Szczecinu.


Poznat i kao “Kralj Kaszubske ulice”, Gacek živi u natkrivenoj drvenoj kutiji ispred jedne trgovine, a iako tehnički nema vlasnika, ljudi koji vode trgovinu brinu se o preslatkom mačku.