Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

"sock curls"

Čarape u službi ljepote: donosimo 2 načina kako s njima nakovrčati kosu

Autor: Lucija Sučić

25.11.2022. 07:27
Čarape u službi ljepote: donosimo 2 načina kako s njima nakovrčati kosu

Foto: Freepik

Podarite im novu funkcijuČarape su genijalna stvar za kosu, a ako uokolo imate nesparenih čarapa koje je zauvijek i nepovratno pojela veš mašina, evo ideje kako im podariti novu funkciju!


Ova metoda, poznata i pod imenom “sock curls” efektivna je metoda kovrčanja kose koja ju ne oštećuje, a rezultat je očaravajući. Danas pišemo o dva načina kovrčanja kose čarapama: s prvim postići ćete definiranije i gušće kovrče, dok ćete s drugim dobiti opuštene valove.


Isto tako, imajte na umu da će rezultat ovisiti ultimativno i o vašoj kosi: teksturi, duljini i slično.
Kod prve metode čarape se ponašaju kao vikleri, te dio po dio kose namotavate na čarapu koja se potom učvršćuje dok ne namotate sve dijelove.


Evo kako je to napravila influencerica Ariba Pervaiz: 


Kod druge opcije kovrčanja biti će vam potrebna čarapa koji ćete na prstima odrezati, te ćete kosu namotavati u čarapu dok ne počne nalikovati krafni. Pogledajte kako je to učinila YouTuberica Ellesse Cheale:Trik je u oba slučaja prije stavljanja čarapa u kosu istu dobro hidratizirati kako biste izbjgli frizz, te kosu obavezno prije počešljajte kako s ne bi stvorili čvorići koji će uništiti izgled kovrči.


To je to, ovo učinite prije spavanja i probuditi ćete se sa sjajnim kovrčama!