Subota, 13. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Kao iz reklame

Brzi i efikasni trikovi s kojima će vaša kuhinja uvijek biti čista

Autor: Life

21.01.2023. 07:18
Brzi i efikasni trikovi s kojima će vaša kuhinja uvijek biti čista

Foto: iStock

Savjeti koji ne iziskuju puno vremenaKuhinja s razlogom nije najurednija prostorija u domu. To je prostor kojeg koristimo od jutra do mraka, u njemu se kuha i pere, to je odlagalište za prljavo posuđe i smeđe i pri tome svaki ukućanin će više puta dnevno proći kroz nju. Stoga ne iznenađuje činjenica što su rijetke kuhinja blistave i čiste. 


Upravo zbog toga što toliko često boravimo u kuhinji, trebamo obratiti pozornost da redovito čistimo za sobom. U protivnom u svega par sati stvori toliki nered koji onda traži više vremena za sređivanje.


Donosimo korisne i efikasne trikovi koji svaki dan garantiraju urednu kuhinju. 


Sudoper očistite tijekom noći
U sudoperu se gomilaju brojne bakterije, stoga ga je potrebno redovito čistiti. Kako bi vam ta radnja oduzimala što manje vremena, neka se sudoper “sam” čisti.


Sve što trebate napraviti je sudoper proći s DIY čistačem i ostaviti da djeluje preko noći. Pomiješajte dvije šalice sode bikarbone sa 20 kapi eteričnog ulja po želji. Smjesi držite u zatvorenoj posudi.


Ujutro je potrebno na brzinu spužvom ili četkicom proći sudoper i isprati vodom. 


Ne gomilajte oprano posuđe


Ako trebate usvojiti barem jednu dobru kuhinjsku naviku, neka to bude ona uvijek posložite čisto posuđe, bilo da ga perete u perilici za posuđe ili na ruke. 


Kuhinjske krpe i spužve perite u perilici za rublje


Bilo da su u pitanju kuhinjske krpe, višenamjenske krpe za čišćenje ili spužve, svu tkaninu perite na minimalno 60 stupnjeva u perilici za rublje. 


Male nezgode počistite odmah


Bilo da ste slučajno napravili mrlje po štednjaku ili vam je nešto palo na kuhinjski pod – nezgode počistite odmah. U protivnom će se raznositi, skoriti i na njih će se lijepiti dodatna prljavština. 


Dovedite kuhinjske ormariće u red


Ova radnja možda iziskuje više vremena, no jednom kada posložite i uredite sve kuhinjske ormariće, radit ćete manje nereda na radnim površinama, lakše ćete se snaći i u konačnici manje će vam trebate vremena za kasnija pospremanja.