Srijeda, 27. rujna 2023

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

Neočekivani minusi

Ako ste sitnije građe, ove frizure definitivno nisu za vas

Autor: Mija Dropuljić

01.03.2023. 07:28
Ako ste sitnije građe, ove frizure definitivno nisu za vas

Foto: iStock

Manja visina može se vizualno dodatno pojačati uz neodgovarajuće rezove i frizureNiske i sitne žene ne samo da moraju paziti na nekoliko stvari kada je u pitanju moda (raspored proporcija, miješanje printeva itd.) ako se ne žele činiti nižima nego što jesu, nego i kada stiliziraju kosu. Naime, čak i nekoliko frizura ili pogrešaka u stiliziranju mogu vizualno komprimirati cijelu siluetu i učiniti vas još manjima.


Ravna kosa


Ravna kosa koja ravno leži na glavi može sitne žene učiniti još manjima jer takav tip frizure optički sve gura prema dolje. Punoća i volumen kose, s druge strane, čine da djelujemo krupnije.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli S A L O N • 1 8 2 (@salon182loughton)

Kako biste izvukli maksimum iz svoje kose, mogu vam pomoći šamponi i sprejevi za volumen, okrugle četke i uvijači. 


Niski rep ili punđa


Frizura poput konjskog repa ili punđe također može učiniti da izgledate manje. Naravno, pod uvjetom da frizure svežete nisko na stražnjoj strani glave.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Davinia Coomber (@daviniac_hairstylist)S druge strane, želite li vizualno prevariti koji centimetar visine, jednostavno pripazite da konjski rep ili punđu nosite visoko na vrhu glave.


Izuzetno duga kosa


Kao što je gore spomenuto, proporcije čine razliku. Baš kao što niske žene u oversize odjeći izgledaju još niže, vrlo duga kosa također može djelovati loše, a gornji dio tijela još kraći. Pogotovo ako je kosa raspuštena.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Davinia Coomber (@daviniac_hairstylist)Lijepa alternativa je frizura srednje dužine kao što je trendi bob ili asimetrična kratka kosa.