Petak, 24. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Igrate li po njemu?

Ako niste znali za ovo pravilo u Monopolyju, drastično će vam se promijeniti tijek igre

Autor: Lucija Sučić

24.12.2022. 09:45
Ako niste znali za ovo pravilo u Monopolyju, drastično će vam se promijeniti tijek igre

Foto: Pexels

Vjerojatno niti jedna igra ne stvara veću napetost od ove...Mnogi se u ovo blagdansko doba kao oblik druženja odlučuju za društvene igre, a ona koja izaziva ponajviše drame i kompetitivnosti definitivno je Monopoly.


Vjerojatno niti jedna igra ne stvara veću napetost od Monopolyja, koji je od samih svojih početaka 1935. služio kao platforma za rasturanje obitelji, veza i prijateljstava.


Velik dio tenzija postoji zbog toga što se igrači često ne mogu složiti oko pravila, a ovo partikularno pravilo možda vam je svih ovih godina igranja i mijenjanja pravila usput promaknulo.
Pravilo o kojem danas govorimo glasi:


Ako igrač stane na posjed koji nije u ničijem vlasništvu, može kupiti posjed po navedenoj kupovnoj cijeni. Ako odbije, banka prodaje nekretninu na aukciji najboljem ponuditelju, uključujući igrača koji je odbio kupnju.


Drugim riječima, “Kada netko dođe do posjeda u Monopolyju i ne kupi ga, ono ide na dražbu kako bi ga bilo koji igrač mogao kupiti”.


Vjerujemo da će nakon ovog saznanja mnogi od vas preispitati koja ste sve pravila do sada promijenili ili pak niste niti znali da postoje.


Inače, ovo pravilo čini igru malo kraćom, a i čini ogorčenost zbog bankrota puno bržom. Probajte zaigrati s ovim pravilom – možda drame bude manje, ili će barem kraće trajati!