Utorak, 26. rujna 2023

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Uvijek funkcioniraju

6 savjeta za njegu koji su apsolutno neophodni, bez obzira na tip kože

Autor: Lucija Sučić

08.03.2023. 07:40
6 savjeta za njegu koji su apsolutno neophodni, bez obzira na tip kože

Foto: iStock

Spoiler alert: nanošenje kreme sa zaštitnim faktorom uvijek je broj jedanSvatko ima savjet za njegu kože, no u tom moru prijedloga može biti poprilično teško otkriti koje su najbolje i najsigurnije strategije za njegu kože, pogotovo zato što svatko ima drugačiji tip kože.


Ako niste tip osobe koji želi metodom pokušaja i pogreške doći do zdravije kože, ovo su savjeti koji uvijek vrijede, bez obzira na to imate li suhu, masnu, osjetljivu ili mješovitu kožu!


Nemojte preskakati kremu sa zaštitnim faktorom


Svakodnevna primjena kreme sa zaštitnim faktorom, bez obzira na ton ili tip kože, najvažniji je preventivni korak koji svatko može poduzeti kako bi zaštitio svoju kožu.
Uz sve zaštitne prednosti, krema sa zaštitnim faktorom najbolji je saveznik protiv starenja, stoga je SPF neophodan svaki dan, bez obzira na kišu, sunce ili godišnje doba.


Sjetite se napraviti piling


Kemijski pilinzi nude nježniji oblik pilinga te najčešće pašu gotovo svim tipovima kože, uključujući i osjetljivu. Dosljedno korištenje pilinga s vremenom će pokazati benefite u vidu glatkijeg, čišćeg tena s vrlo malo ili bez nepravilnosti.


Izbjegavajte prevruće tuševe


Iako vrući tuš, pogotovo u ovo hladno doba, zvuči sjajno, pretopla voda može isušiti kožu i skinuti s nje njena prirodna ulja, potencijalno uzrokujući svrbež i nadraženost kože.


Najzdravija temperatura vode je mlaka ili blizu sobne temperature.


Održavajte svoju kožu hidratiziranom


Održavanje hidratacije kože ključno je za postizanje glatkog tena mladolikog izgleda. Jedan od najboljih načina za hidrataciju kože je nanošenje hidratantnih krema na vlažnu kožu. Ovaj način primjene sprječava gubitak vode i čini hidratantne kreme najučinkovitijima.


Još jedan način da održite kožu hidriranom je da pijete puno vode tijekom dana kako biste ostali hidrirani iznutra i izvana!


Nove proizvode za njegu kože uvodite pomalo


Nemojte odjednom mijenjati čitavu rutinu njege kože, već rutini dodajte samo jedan proizvod odjednom. Na taj ćete način moći točno odrediti proizvode koji uzrokuju iritacije ili promjene na koži te uočiti odgovara li vam proizvod i sastojcima i rezultatima.


Držite se onoga što vam odgovara


Samo zato što je određen proizvod u trendu ne znači da ga morate koristiti, niti znači da će vam pasati samo zato jer paše ‘svima’. Ako imate rutinu njege kože koja vam odgovara, držite je se!


Također, imajte na umu da rutina njege kože ne mora biti prekomplicirana i sastojati se od mnoštvo proizvoda i koraka.