Srijeda, 4. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Zaštita kose

6 razloga zbog kojih biste trebali uložiti u svilenu kapu za kosu

Autor: Lucija Sučić

30.12.2022. 07:31
6 razloga zbog kojih biste trebali uložiti u svilenu kapu za kosu

Foto: iStock

Ima velike pozitivne učinke na zdravlje i izgled koseSvilene kape i turbani dodatci su primarno namijenjeni očuvanju kose i mahom ih koriste kovrčavice, no oni nipošto nisu vezani za određeni tip kose već ih može nositi bilo tko, bez obzira na tip i teksturu kose.


Izvrstan su način zaštite kose od lomljenja, a nose se tijekom spavanja, stoga ne propustite pročitati razloge zašto bi se u vašoj noćnoj rutini trebala pronaći jedna svilena kapa za kosu.


Sprječava petljanje


Prevrtanje i okretanje tijekom noći za kosu najčešće znači jedno – petljanje, koje vodi ka ispucalim vrhovima i lomljenju kose, što je definitivno stvar koju nitko ne želi.
Nošenje svilene kape za kosu tijekom spavanja najbrži je i najlakši način da izbjegnete stvaranje čvorova i petljanje kose.


Smanjuje frizz


Frizz najčešće stvara trenje između kose i jastučnice, a svilena kapa uvelike će pomoći u tome jer će ona biti barijera između vaše kose i jastuka.


Pomaže u održavanju hidratacije kose


Pamučna posteljina ima tendenciju upijanja vlage, pa tako i iz vaše kose. Ove kape za kosu održavaju vlagu unutar kose i time održavaju hidrataciju, te proizvodi za njegu kose neće ostati na jastuku nego tamo gdje trebaju biti – u vašoj kosi.


Štiti frizuru


Budimo realni, ujutro nemaju svi vremena za oblikovanje kose. Kape za kosu, pogotovo satenske i svilene, održavaju kovrče, pletenice i druge vrste stiliziranja kose što vam omogućuje da se probudite s frizurom koja je više manje spremna.


Pomaže u poboljšanju izgleda kože


Razmislite: sva prirodna ulja vaše kose, kao i proizvodi za oblikovanje talože se na površini vaše jastučnice, a zatim se prenose na vašu kožu. To je recept za prištiće, začepljene pore i iritaciju kože. Svilene kape izvrstan su način da osigurate da vam jastuci budu čisti, kao i koža.


Dugoročno su isplative


Istina, neke svilene kape mogu doseći visoku cijenu, no može se naći onih cjenovno pristupačnih, te u konačnici to je stvar koju ćete dugo vremena imati, stoga se definitivno isplati.