Nedjelja, 21. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

32 C°

Kvalikacije za EURO

Zlatan Ibrahimović u 41. godini pozvan u reprezentaciju, ako nastupi srušit će rekord Dina Zoffa

Autor: Hina

15.03.2023. 15:01
Zlatan Ibrahimović u 41. godini pozvan u reprezentaciju, ako nastupi srušit će rekord Dina Zoffa

Foto: Zlatan Ibrahimović/Foto REUTERS

Uđe li na travnjak nacionalnog stadiona u Stockholmu 24. ožujka protiv Crvenih vragova ili 27. ožujka protiv Azerbejdžana, Ibrahimović će postati najstariji igrač nastupio u kvalifikacijskoj utakmici za neko europsko prvenstvoSTOCKHOLM  Švedska nogometna zvijezda 41-godišnji Zlatan Ibrahimović pozvan je su srijedu u reprezentaciju za kvalifikacijske utakmice za Euro-2024 protiv Belgije i Azerbajdžana krajem ožujka u kojima bi mogao srušiti neslužbeni rekord kao najstariji igrač u kvalifikacijama za Euro legendarnog talijanskog vratara Dina Zoffa.


Uđe li na travnjak nacionalnog stadiona u Stockholmu 24. ožujka protiv Crvenih vragova ili 27. ožujka protiv Azerbejdžana, Ibrahimović će postati najstariji igrač nastupio u kvalifikacijskoj utakmici za neko europsko prvenstvo.


Povratnik nakon ozljede, igrač Milana srušio bi rekord Dina Zoffa, koji je 29. svibnja 1983. igrao protiv Švedske s 41 godinom, tri mjeseca i jednim danom.
“Zlatan je napravio tri prilično duge zamjene s Milanom u zadnje vrijeme i osjeća se u pristojnoj formi unatoč tome što je dugo izbivao”, rekao je švedski izbornik Janne Andersson najavljujući švedski sastav.


“U tom kontekstu, mislim da on može pridonijeti. Pogotovo na terenu, ali i izvan njega”, rekao je Andersson.


“Ibra”, koji je rođen 3. listopada 1981. godine, 24. ožujka kada Švedska bude igrala protiv Belgije na Friends Areni u Solni imat će 41 godinu, pet mjeseci i 21 dan.