Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

ZADAR JE KOŠARKA

Završeno snimanje spota za legendarnu zadarsku navijačku pjesmu

Autor: Matea Raguž

02.11.2022. 19:54
Završeno snimanje spota za legendarnu zadarsku navijačku pjesmu

Foto: Mate Komina



Nakon gotovo dvije godine predanog rada sinoć je u dvorani Jazine završen projekt snimanja pjesme i spota „Zadar je najbolji, Zadar je slavan“. Projekt je to nastao na ideji Krešimira Butića, ujedno i inicijatora Muzeja zadarskog sporta s ciljem da se ova poznata navijačka pjesma ne zaboravi. U želji da ona ostane zauvijek sačuvana kao gradska tradicija, Butić je uz suradnju poznatih zadarskih lica to odlučio i ostvariti. Tako su dio ovoga projekta pjevači Tomislav Pehar i Davor Pekota, Rikardo Perković, voditelj Igor Jelenić – Toto i Erik Pavin, dok je Igor Goić bio zadužen za režiranje i snimanje samoga spota. Ova je ideja okupila čak 150 najboljih zadarskih sportaša, glazbenika i glumaca, ali i vjernih navijača i zaljubljenika u košarku.


S obzirom na ovako velik broj sudionika, ali i na pandemiju koja je uvelike utjecala na trajanje samoga projekta, organizatori su se složili da posao nije bio lagan. Ipak, zadovoljstvo i ljubav prema zadarskoj košarci je sve poteškoće bacila u zaborav. Pritom je, kako kažu, glavna ideja bila obuhvatiti legendarne zadarske navijačke pjesme.


– Zadar je uvijek imao svoje znamenite pjesme i slogane, a mi smo to nastojali sjediniti. Očekujemo pozitivan odjek i nadamo se da će je i naši mladi iz današnjeg Tornada prihvatiti, kazao je Pehar te se prisjetio i najslavnijih dana zadarske košarke. Uz ta su sjećanja uvijek neizbježne i uspomene na navijačku groznicu koja je vladala 80 – ih godina.




– Zadarska će košarka uvijek imati svoju vjernu publiku. Iz ove perspektive čini mi se da je to prije bilo življe. Navijači su gorili za doći ovdje na utakmicu na Jazine. Taj osjećaj kad se cijela dvorana trese je neopisiv. Pamtim ta vremena naročito iz 80 – ih, a kad ih se prisjetim čine mi se neponovljiva. Mladi se možda s time ne bi složili, kroz šalu govori Pehar.


– Imamo preko 40 zadarskih sportaša u spotu, a upravo smo njih htjeli najviše istaknuti. Svakog smo sportaša tako htjeli snimiti na svom domaćem terenu. Zbog toga zaista mogu reći da imamo more materijala, objasnio je Goić.


Uza sve to, jučerašnjom su završnicom cijelog projekta vjerni zadarski navijači još jednom pokazali da su bili i uvijek će biti dio zadarskog sporta, a samim time i vječan identitet ovoga grada.