Nedjelja, 12. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

NOGOMET

Zadranke se pripremaju za novu prvoligašku sezonu

Autor: Šime Ćurko

17.08.2023. 18:46
Zadranke se pripremaju za novu prvoligašku sezonu

Foto: ŽNK DONAT



Posljednje tri sezone najuspješniji ženski kolektiv u Zadru su nogometašice Donata, uz Futsal Super Chicks jedini ženski prvoligaški sastav u Zadarskoj županiji.


– S pripremama za novu sezonu počeli smo 30. srpnja i iza nas je pola pripremnog razdoblja. Vrlo sam zadovoljan pristupom i odazivom igračica, koje su odlično odradile sve zadatke koje smo trenerski stožer i ja stavili pred njih – kaže Jure Vuleta, trener Zadranki, koje je pojačala 20-godišnja vratarka Danijela Vidović, koja je došla iz Istre 1961. Prethodno je bila članica Rijeke, s kojom je osvojila kadetsko Prvenstvo Hrvatske, a nastupala je i za mlade nacionalne selekcije.


– Kad je riječ o igračkom kadru, nije bilo velikih promjena. Nekoliko igračica je otišlo, ali ima i prinova, tako da vjerujemo da ćemo kroz nekoliko pripremnih utakmica sve posložiti do početka prvenstva. Po pitanju stručnog stožera, dobili smo veliko pojačanje u Josipu Ćurkoviću, jednom od najboljih kondicijskih trenera na ovom području. Riječ je o renomiranom stručnjaku na području kondicijske pripreme sportaša i vjerujemo da će ova suradnja podignuti naše igračice na razinu više, te da će se dobro uklopiti u postojeći trenerski kadar. Konačno, očekujemo da je pred nama uspješna prvoligaška sezona.


Foto: ŽNK DONAT


Sve više mladih reprezentativki




Prošlu sezonu Donat je bio šesti u konkurenciji osam prvoligaških ekipa. Odlične su bile pionirke, koje je bod dijelio od titule prvakinja Hrvatske, dok su kadetkinje završile treće. Kad se zbroje rezultati ove dvije selekcije Donat je, kao i sezonu ranije, drugi u Hrvatskoj, iza Agrama.


– Naši ciljevi su slični prošlogodišnjima. Glavni je što prije osigurati prvoligaški status, te u seniorsku ekipu promovirati što više igračica iz naše škole nogometa, koja je jedna od najboljih u Hrvatskoj. Ako nam se poklope neke stvari, nadamo se da možemo napraviti i rezultatski iskorak te možda ostvariti i bolji plasman od prošlogodišnjeg – zaključio je Vuleta.


Posljednjih sezona Donat ima sve više mladih reprezentativki. Tako su u nacionalnoj selekciji do 19 godina Valentina Dubravica i Brigita Čavić, a za dvije godine mlađi uzrast konkuriraju Marija Kanjer, Mia Pestić i Ana Ristovski.