Nedjelja, 21. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

SP u jedrenju

Šime i Mihovil Fantela osiguralli Medal race u Den Haagu i vizu za Olimpijske igre u Parizu

Autor: Hina

17.08.2023. 07:21
Šime i Mihovil Fantela osiguralli Medal race u Den Haagu i vizu za Olimpijske igre u Parizu

Foto: Braća Fantela/Foto REUTERS

Braći Fantela to će biti druge Olimpijske igre na kojima će u Parizu jedriti u klasi 20 nacionalnih posadaDEN HAAG Hrvatski jedriličari Šime i Mihovil Fantela osigurali su na Svjetskom prvenstvu u Nizozemskoj sudjelovanje na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine u klasi 49er.


Fantele sa sedmim mjestom ulaze u plov za medalju klase 49er na Svjetskom prvenstvu u nizozemskom Den Haagu, koji će se jedriti u petak. Fantele uoči medal racea imaju 104 negativna boda, a za broncom, koju zasad drže Švicarci, zaostaju 28 negativnih bodova.


U Medal race, po vrlo promjenjivim uvjetima na regatnom polju u Scheveningenu, predgrađu Den Haaga, plasiralo se 10 posada te klase i oni su prvi svjetski jedriličari koji su dobili vizu za OI u Parizu.
Braći Fantela to će biti druge Olimpijske igre na kojima će u Parizu jedriti u klasi 20 nacionalnih posada. Šimi Fanteli i njegovom treneru i tvorcu Edi Fanteli to će biti peti nastup na OI.


U klasi ILCA 7, bivšem laseru, Filip Jurišić nakon šest plovova drži 12. mjesto, dok je Tonči Stipanović 25. Luka Mratović je u dasci na 75. mjestu nakon devet regata, dok je u ženskoj dasci Palma Čargo na vrlo dobrom 16. mjestu.


Martin Dolenc je na 59. poziciji nakon deset plovova u kiteu.