Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Prva ženska liga, 2. kolo

Zadranke i drugi puta bolje od Vodica

Autor: Paulo Sarić

05.11.2023. 13:06
Zadranke i drugi puta bolje od Vodica

Foto: Luka Jeličić



Četvrta domaća utakmica košarkašica Zadra u novoj sezoni donijela je i četvrtu pobjedu djevojkama Josipe Zanki koje su u subotu u susretu drugog kola Prve ženske lige na Višnjiku svladale Vodice rezultatom 88:63. Kao i u okršaju u Kupu Ružica Meglaj-Rimac igranom prije tri tjedna, Zadranke su bez puno drame stigle do trijumfa, a uz nova dva boda posebno veseli povratak na parket iskusne Josipe Zovko koja je upisala prve minute nakon teške ozljede Ahilove tetive zarađene na proljeće.


Pola posla obavljeno je već na samom otvaranju susreta u koji su domaće djevojke krenule na željeni način i rano se odvojile na dvoznamenkastu prednost, nakon čega su mirno kontrolirale daljnji tijek dvoboja. U drugu dionicu se ušlo s visokih plus 17 za Zadranke, koje su do odlaska na veliki odmor još „pinkicu“ podebljale prednost i u svlačionicu otišle s vodstvom 45:27. Sve dileme oko pobjednica subotnjeg susreta, ako su ikada i postojale, riješene su u trećoj četvrtini, pa je sama završnica donijela mirno odrađivanje posla Zadranki, pri čemu su se sve igračice domaće ekipe upisale u strijelce.


Najefikasnija je pritom bila Ivana Brnas s 23 poena, a pratila ju je Valerija Prtenjača s 12 koševa, dok je gošće predvodila Ana-Marija Samohod s 13 poena.