Petak, 3. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

regionalna liga

Zadrani slavili i protiv Cattara

Autor: Šime Ćurko

10.11.2023. 15:18
Zadrani slavili i protiv Cattara

Foto: Luka Jeličić



Nastavljen je pobjednički niz vaterpolista Zadra 1952 u A-1 regionalnoj ligi. U današnjem dvoboju 12. kola na Višnjiku protiv Cattara uspjeli su obraniti zadnji napad i na kraju pobijediti 11:10 (2:3, 2:1, 4:2, 3:4). Veliki dio posla Zadrani su odradili u trećoj četvrtini, kada su se odvojili na 8:5. Međutim, Kotorani su se vratili na 8:8, da bi igrači Gorana Jovančevića ponovno otišli na plus tri (11:8) i u neizvjesnoj završnici stigli do sedme pobjede u sezoni, s kojom su trenutačno na drugom mjestu s 21 bodom, koliko ima i KPK, s time da Korčulani imaju utakmicu manje. Vodi Primorac s 33 boda.


Zadrane je danas, kao i protiv Budve, predvodio Domagoj Butić, koji je u mrežu gostiju pospremio pet golova.


– Teška utakmica, u kojoj je odlučila naša timska igra. U prvoj utakmici s Cattarom u Budvi smo izgubili pet razlike, ali ovaj put smo podignuli igru u obrani i to je odlučilo pobjednika. Vodili smo tri razlike u dva navrata, ali je bilo neizvjesno do zadnje sekunde.




Utakmica s Cattarom počela je danas u 12:30 sati, a dvoboj s Budvom završio sinoć u 20:30. Ritam je to koji nije lako izdržati.


– Ne stignemo se odmoriti, i već smo na zagrijavanju s Cattarom osjetili umor. Ali, što možemo, takav je raspored. A raspored i sutra navečer (20:15 sati) donosi novi izazov Zadranima, ovaj put je riječ o dvoboju 13. kola protiv Primorca, koji je uvjerljivo slavio u svim utakmicama.


– Primorac je favorit, ali mi smo domaćini, i očekujem da ćemo odigrati još jednu dobru utakmicu, Nismo opterećeni rezultatom, moglo bi biti i dosta publike i nadamo se našem najboljem izdanju – zaključio je Butić koji se potvrdio kao veliko pojačanje Zadrana.


Karijeru je počeo u Mornaru, bio je dvije sezone u Francuskoj (Nica), a lani u Solarisu, U deset utakmica A-1 regionalne lige ove je sezone postigao 23 gola, i pokretačka je snaga, kako u obrani, tako i u napadu.


– Mali smo kasnili s pripremama, ali kako sezona ide svaku utakmicu smo sve bolji. Ovaj Zadar ima pravi sportski duh, koji se vidi u bazenu i zato mi je drago da sam se odazvao pozivu trenera Jovančevića – zaključio je Butić.