Srijeda, 8. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

1. hrl jug

Zadarski rukometaši tijesno poraženi u Umagu

Autor: Alen Plahinek

19.02.2024. 15:19
Zadarski rukometaši tijesno poraženi u Umagu

Foto: Luka Jeličić



Rukometaši Zadra 1954 tijesnim porazom u gostima kod Umaga (26:29) otvorili su proljetni dio sezone u 1. HRL-Jug. Bila je to utakmica u kojoj je Umag praktički sve nakon prvog poluvremena imao pod kontrolom, no zadarski “dišpet” se probudio u drugom dijelu i unio potpunu neizvjesnost u susret.


Nije krenulo dobro za Zadrane koji su već nakon osam minuta zaostajali tri pogotka (2:5). Skratile su se ruke nakon toga, unijela se nervoza, a sve to “namirisali” su jako dobri Umažani i s dvije serije pod 3:0 u 22. minuti imali ogromnih devet golova prednosti (8:17).


Čekali su Zadrani predah kako bi se rekuperirali, a ujedno i smirili furioznu predstavu domaćina. Upravo to se i dogodilo, na pogon Ivana Čirjaka i Lovre Korljana u 36. minuti Zadrani su došli na svega minus četiri (17:21).




Osjetili su igrači Nina Jeraka da imaju priliku u potpunosti se vratiti su susret te su na krilima odličnog Korljana koji je zabio šest golova u drugom dijelu u dva navrata u samom finišu susreta došli na svega minus jedan, posljednji puta kod 26:27 četiri minute do kraja.


Ipak, dalje do minus jedan nije išlo i bez bodova su se Zadrani morali vratiti kući. Prvo ime bio je Korljan sa sedam golova, dok je Gabriel Buvinić bio nerješiva enigma za Zadrane i zabio im deset puta.


U sljedećem kolu u Mocire dolazi Kozala, jedna od slabijih momčadi lige.


UMAG      29 (20)


ZADAR 1954      26 (12)