ponedjeljak, 24. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

31 C°

Mlađi uzrasti

Zadar uz pomoć publike ide po medalje

Autor: Juraj Vunjak

23.05.2024. 09:13
Zadar uz pomoć publike ide po medalje

Foto: Luka Jeličić



Od danas do nedjelje 26. svibnja u Jazinama će se održati završni turniri Prvenstva Hrvatske za mlađe dobne kategorije u uzrastima do 13, 15, 17 i 19 godina. Suorganizatori završnice su KK Zadar i Košarkaški savez Zadarske županije. Posljednji put Zadar je završnicu u ove četiri kategorije ugostio 2019. godine.


– Zahvaljujem Hrvatskom košarkaškom savezu, koji je KK Zadru i nama dodijelio organizaciju i dao povjerenje za domaćinstvo Final Foura za mlađe dobne kategorije, koji se vraća u Zadar i to u razdoblju kada će Zadar i Split odigrati prve dvije finale utakmice doigravanja za prvaka Hrvatske. U tom smislu pohvalan je potez KK Zadra koji će svim sudionicima završnih turnira omogućiti ulazak na tribine. Tako će mladi košarkaši moći osjetiti pravu košarkašku atmosferu koju pored Zadra i njegovih navijača u Hrvatskoj malo tko može pružiti. Zahvalni smo i Gradu Zadru te Zadarskoj županiji bez kojih ništa od ovog ne bi bilo moguće, od aplikacije na natječaj do organizacije završnice. Pozivamo navijači da dođu u Jazine i podrže naše momčadi koje očekuje utakmice s rivalima iz Zagreba – kaže Tomislav Kabić, tajnik KSZŽ.


U sva četiri uzrasta zadarska publika imat će priliku podržati domaću momčad, baš kao i 2019. godine. U najmlađem uzrastu bit će to dječaci iz Škole košarke Zadar, a u preostala tri za medalju će se boriti Zadar. Danas i sutra je završnica za kategoriju do 13 i 17 (kadeti) godina.




Kadeti Zadra će u 15 sati igrati polufinale protiv Cedevite Junior. U međusobnom dvobojima u Jedinstvenoj kadetskoj ligi ove sezone omjer je 1-1. Momčad Marka Trninića je ligaški dio sezone završila na prvom mjestu, sa 16 pobjeda i dva poraza. Najbolji igrač u tom razdoblju bio je kapetan i razigravač Luka Bičić koji je u 18 utakmica ubacio 334 poena (18,6 po utakmici), imao je 130 asistencija i 113 skokova, s ukupnim indeksom uspješnosti 508.


– Očekujem tešku utakmicu, protiv Cedevite smo ove sezone igrali dvaput. Prvi put, u Zagrebu, smo izgubili, ali smo ih porazili u uzvratu na domaćem terenu, iako su obje utakmice bile vrlo izjednačene. Ono zbog čega sam optimističan je činjenica da kako sezona sve više odmiče igramo sve bolje, stoga mislim da ćemo na završnici biti najbolji do sada. Imamo manjih pojedinačnih problema, ali to nas neće previše omesti, protiv Cedevite ćemo biti u punom sastavu – kaže Marko Trninić, trener kadeta Zadra.



Škola košarke Zadar u 10 sati igra protiv Novog Zagreba. Bit će to prva utakmica četverodnevnog programa. Zadarski dječaci su završni dio turnira izborili nakon sjajne poluzavršnice na kojoj su upisali stopostotni učinak pobijedivši Cibonu, Brod i Kastav. Trener Alen Zdrilić optimističan je uoči polufinalnog dvoboja.


– S obzirom na dob smatram da nema previše smisla za taktičko nadmudrivanje. Ne poznajemo protivnike, nismo igrali protiv njih, ali znamo da su u svojoj skupini bili vrlo dominantni. Imaju jednog dječaka koji jako odskače u svojem uzrastu (Nikša Zlopaša) te će vjerojatno imati status blagog favorita. Unatoč tome, mislim da nam to neće predstavljati nikakav problem, sigurno smo u sebe i idemo po pobjedu. Svi momci su na broju, živi i zdravi, tako da ćemo igrati u punom sastavu – izjavio je Zdrilić.