Subota, 18. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

braniteljice naslova prejake

Zadar Plus u prvom kolu Premijer lige poražen od Raguse

Autor: Paulo Sarić

02.10.2023. 09:32
Zadar Plus u prvom kolu Premijer lige poražen od Raguse

Foto: Mate Komina



Košarkašice Zadar Plusa poražene su u svom debiju u elitnom razredu hrvatske ženske košarke. Bolje od igračica Šime Kraljevića bile su aktualne hrvatske prvakinje iz Raguse koje su na domaćem parketu slavile rezultatom 86:50.


Zadranke su pružile solidan otpor favoriziranim suparnicama te su još sredinom druge dionice bile na jednoznamenkastom zaostatku (26:17), no bili su to ujedno i posljednji poeni »Plusica« do odlaska na veliki odmor pa su Dubrovčanke prvo poluvrijeme završile serijom 10:0 i u svlačionice odnijele zalihu od ugodnih 19 poena.


Kraljević jučer nije mogao računati na kompletan sastav te je u Dubrovniku igrao sa skraćenom rotacijom od samo sedam igračica, no i u takvom su omjeru snaga zadarske košarkašice bile na priključku sve do pretkraj treće dionice kada je iskusna Davorka Balić primaknula svoju ekipu na 53:41.




Ipak, bio je tu kraj nadanjima »Plusica« da se iz dvorane na Gospinom polju mogu vratiti s pozitivnim rezultatom. Dubrovčanke su u četvrtoj četvrtini zaigrale puno čvršću obranu i limitirale suparnice na samo devet postignutih poena, s druge strane ubacivši čak 31, te su u samo nekoliko minuta »odmaglile« na plus 20, nakon čega se više nisu osvrtale te su mirno stigle do dva boda.


Karmen Čičić je s 25 koševa i devet skokova bila najefikasnija igračica susreta, a pratila ju je Ivana Ujević s 23 poena i čak 16 uhvaćenih lopti. Zadranke je predvodila iskusna Islanđanka Isabella Osk Sigurðardóttir koja je susret završila s dvostruko-dvocifrenim učinkom od deset koševa i deset skokova, a dvoznamenkasta je bila i Jelena Ljubos, također s deset poena.