Nedjelja, 28. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

TENIS

Wimbledon: Alcaraz, Medvjedev i Tsitsipas u osmini finala

Autor: Hina

08.07.2023. 19:27
Wimbledon: Alcaraz, Medvjedev i Tsitsipas u osmini finala

Foto: Reuters



Prvi tenisač svijeta Španjolac Carlos Alcaraz, treći nositelj Danjil Medvjedev i peti nositelj Stefanos Tsitsipas probili su se do osmine finala u Wimbledonu subotnjim pobjedama u trećem kolu trećeg Grand Slam turnira u sezoni. Alcarazu su trebala gotovo četiri sata (3:56) za pobjedu 6-3, 6-7 (6), 6-3, 7-5 nad 25. nositeljem, Čileancem Nicolasom Jarryjem. Jarry je prijetio da će dvoboj odvesti u peti set, ali je kod vodstva 4-2 u četvrtoj dionici na ‘break-loptu’ promašio jednostavnu forhend-paralelu, kad je već bio izbacio Alcaraza na suprotnu stranu.


Španjolac je potom oduzeo servis Jarryju i u 11. gemu te uz spašenu ‘break-loptu’ u 12. gemu zaključio meč na oduševljenje većine gledatelja na središnjem terenu, čiji je krov ostao zatvoren kroz cijeli dvoboj, jer je kiša ponovno narušila predviđeni raspored igranja. Alcaraz je ponovio prošlogodišnji rezultat u All England Clubu, a da bi otišao korak dalje morat će pobijediti ili Nijemca Alexandera ZVreva ili Talijana Mattea Berrettinija, wimbledonskog finalista iz 2021.


Pod krovom, ali na terenu 1, u osminu finala se plasirao Danjil Medvjedev. Pobjednik US Opena 2021. je izgubio prvi set dvoboja protiv Mađara Martona Fucsovicsa sa 6-4, ali je nakon toga nanizao tri seta (6-3, 6-4, 6-4) za plasman u osminu finala do kamo je stigao i prilikom zadnjeg wimbledonskog nastupa 2021. Za plasman u četvrtfinale će igrati protiv odličnog Čeha Jirija Lehečke koji je u čeverosatnom maratonu nadigrao 16. nositelja, Amerikanca Tommyja Paula sa 6-2, 7-6 (2), 6-7 (5), 6-7 (9), 6-2. Nakon što je u petak rastužio Britance pobjedom nad Andyjem Murrayjem u pet setova, Grk Stefanos Tsitsipas je trebao tri seta 6-4, 7-6 (5), 6-4 za pobjedu nad srpskim predstavnikom Laslom Đereom. Ni Tsitsipas, poput Medvjedeva i Alcaraza, nije još zaigrao u četvrtfinalu Wimbledona, za što će dobiti priliku uspije li svladati Amerikanca Christophera Eubanksa koji je prvi put u karijeri došao do osmine finala na Grand Slam turnirima pobjedom 7-6 (5), 7-6 (3), 7-6 (2) protiv Australca Chrisa O’Connella.


Foto: Reuters