Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

PREMIERSHIP

West Ham slavio kod Brightona

Autor: Hina

26.08.2023. 21:00
West Ham slavio kod Brightona

Foto: Reuters



Nogometaši West Ham Uniteda u posljednjoj su utakmici subotnjeg programa 3. kola engleskog prvenstva sa 3-1 (1-0) kao gosti svladali Brighton and Hove Albion te tom pobjedom zasjeli na vrh ljestvice.


Gosti iz Londona odlično su koristili protunapade i poveli sa 3-0 golovima Ward-Prowsea (19), Bowena (58) i Antonija (64) da bi poraz domaćih ublažio Gross (81).


West Ham sada ima seda bodova, kao i Tottenham Hotspur i Arsenal, ali najbolju razliku pogodaka, dok je Brighton ostao na šest bodova koliko imaju i Manchester City te Manchester United, ali City ima utakmicu manje.




Ranije u subotu su se igrači Manchester Uniteda oporavili su se od 0-2 zaostatka nakon samo četiri minute na svom Old Traffordu te na kraju svladali Nottingham Forest sa 3-2, dok je Arsenal na svom Emiratesu odigrao samo 2-2 protiv Fulhama te tako ispustio prve bodove u novoj sezoni.


United je katastrofalno krenuo u dvoboj protiv Foresta, Awoniyi (2) iz potunapada te Boly (4) iz prekida odveli su goste do vodstva od 2-0, no Eriksen (17) je uspio smanjiti zaostatak domaćih prije odmora, da bi Casemiro (52) i Bruno Fernandes (76-11m) u nastavku kompletirali preokret.


Fulham je na Emiratesu stigao do prednosti i brže no Forest na Old Traffordu, već u 1. minuti Saka je odigrao katastrofalan povratni pas kojega je presjekao Pereira (1) i potom svladao nespremnog Ramsdalea. Nakon što je Arsenal u samo dvije minute sredinom nastavka preokrenuo golovima Sake (70-11m) i Nketiaha (72) činilo se kako će nespretni početak brzo biti zaboravljen, ali Palhinha (87) je pred kraj dvoboja poravnao na 2-2.


U prvoj subotnjoj utakmici su igrači Tottenham Hotspura sa 2-0 (1-0) pobijedili na gostovanju kod Bournemoutha. Strijelci za Tottenham bili su Maddison (17) i Kuluševski (63). Ivan Perišić igrao je za Tottenham od 59. minute.