Nedjelja, 28. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

NBA liga

Lakersi slavili u San Franciscu uz strašnu partiju Anthonyja Davisa, Knicksi izjednačili protiv Heatsa

Autor: Portal Novi list

03.05.2023. 07:54
Lakersi slavili u San Franciscu uz strašnu partiju Anthonyja Davisa, Knicksi izjednačili protiv Heatsa

Foto: Anthony Davis i Kevon Looney/Foto REUTERS

Centar Lakersa ubacio je 30 poena i uhvatio 23 skoka



NEW YORK  New York Knicksi pobijedili su u drugoj utakmici NBA polufinala Istoka u svojoj dvorani Miami Heat s 111:105, pa je rezultat u seriji na četiri pobjede izjednačen na 1-1.


Jalen Brunson zabio je 30 koševa za New York Knickse, koji su u vrlo izjednačenoj utakmici tek u završnici slomili momčad Miami Heata, koja je igrala bez svoje najveće zvijezde Jimmyja Butlera.


Brunson je bio junak dvoboja, gađao je 10-19 iz igre, a 6-10 za tricu, iako je bio upitan za ovu utakmicu s bolnim desnim gležnjem.




Julius Randle vratio se nakon istegnuća lijevog gležnja s 25 poena, 12 skokova i osam asistencija, a RJ Barrett zabio je 24 poena, a Josh Hart završio je s 14 poena, 11 skokova i devet asistencija za Knickse.


Caleb Martin zabio je 22 poena umjesto Butlera za Heat, koji je domaćin treće utakmice u subotu. Gabe Vincent dodao je 21 poen,  Max Strus završio je sa 17 poena, a Bam Adebayo 15 poena, osam skokova i šest asistencija.


Miami je izgradio vodstvo 93:87 prije nego što je New York postigao 14 od sljedećih 17 koševa za pet poena prednosti s dvije i pol minute preostalih u četvrtoj četvrtini. Brunson je tada pogodio dvije trice, Hart jednu, a New York je i s četiri pogođena  slobodna bacanja povećao svoje vodstvo na nedostižnih 108:100 trideset sekundi do kraja. Pobjedu je zapečatio Hart, zakucavši tri od četiri slobodna bacanja.
Momčad s Floride se nada da će u subotu imati Butlera, vodećeg strijelca u doigravanju koji je uganuo desni gležanj u njihovoj pobjedi od 108-101 u prvoj utakmici.


Knicksi pokušavaju ući u finale Istočne konferencije po prvi put od 2000. godine, kada su tamo stigli nakon što su pobijedili Miami u sedam utakmica.


Lakersi su poveli protiv Warriosa svladavši ih na pred njihovim navijačima (117:112). Anthony Davis odigrao je strašnu partiju postigavši 30 poena uz čak 23 skoka. Pogodio je svih osam slobodnih bacanja i zaključio utakmicu s  ukupnih 58 posto šuta. LeBron James je postigao 22 poena (11 skokova).


Stephen Curry je bio prvi strijelac Warriorsa s 27 poena, Kevon Looney je uzvratio Davisu s indentičnim brojem skokova. Curry je u ovoj utakmici postao prvi igrač u povijesti NBA lige koji je stigao do brojke od 600 trica!