Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Australian Open

Donna Vekić nakon plasmana u četvrtfinale AO najavila osvetu za svoju prijateljicu: "Protiv Arine imam sjajan omjer"

Autor: Portal Novi list

23.01.2023. 08:47
Donna Vekić nakon plasmana u četvrtfinale AO najavila osvetu za svoju prijateljicu:

Foto: Donna Vekić/Foto REUTERS

Hrvatska tenisačica ima dobar omjer protiv Sabalenke, dobila je pet od šest međusobnih ogleda



RIJEKA Donna Vekić pojavila se na presici nakon što je pobjedom nad Čehinjom Lindom Fruhvirtovom izborila četvrtfinale Australian Opena. Podsjetila se na teške trenutke u karijeri kada je pomišljala na odlazak u tenisku mirovinu.


– Naravno da sam imala sumnje jer nisam bila u dobroj formi, bili sam daleko od razine na kojoj sam ranije znala igrati. Nisam vjerovala mom koljenu ni svojim sposobnostima. Onda mi se forma počela popravljati, ali na terenu je to i dalje bilo loše. Stavljala sam na sebe preveliki pritisak. Sjećam se da sam na US Openu prošle godine izgubila od Kudermetove, ali sam igrala dobro. Nakon poraza sam si rekla da imam vremena do Wimbledona sljedeće sezone da vidim mogu doći do svoje najbolje razine. Ako ne mogu, onda će to za mene biti mentalno preteško igrati na prosječnoj razini jer znam što sam nekad mogla – kazala je Vekićka za koju je ovo drugi ulazak u četvrtfinale nekog Grand Slam turnira. Tu je čeka peta nositeljica Arina Sabalenka.


Zanimljivo, hrvatska tenisačica ima dobar omjer protiv Sabalenke, dobila je pet od šest međusobnih ogleda.




– Vidjela sam na Twitteru da ljudi pišu da ona igra možda i najbolji tenis na Australian Openu. Imam protiv nje sjajan omjer, ali idem meč po meč, moram se fokusirati na onaj koji me tek čeka. Pokušat ću osvetiti Belindu – rekla je Vekićka.


Sabalenka je u osmini finala svladala olimpijsku pobjednicu Belindu Benčič, veliku prijateljicu Donne Vekić.