ponedjeljak, 29. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

NBA liga

Celticsi uzvratili udarac Sixersima, Philadelphiji nije pomogao ni povratak Joela Embiida

Autor: Portal Novi list

04.05.2023. 08:51
Celticsi uzvratili udarac Sixersima, Philadelphiji nije pomogao ni povratak Joela Embiida

Foto: James Harden/Foto REUTERS

James Harden je za razliku od prve utakmice u Bostonu, u kojoj je zabio 45 poena, postigao tek 12 poena uz deset skokova i četiri asistencije



RIJEKA Sixersi unatoč povratku Joela Embiida nisu uspjeli ostvariti i drugu pobjedu u Bostonu u polufinalu doigravanja Istočne konferencije. Celticsi su uvjerljivo dobili utakmicu (121:87) i poravnali omjer na 1-1.


Joel Embiid je odigrao 26 povratničkih minuta tijekom kojih je postigao 15 poena uz tri skoka. Očito je da aktualni MVP još nije u pravom ritmu nakon ozljede koljena.


– Osjećao sam se dobro i raspoloženo za igru. Želio sam pomoći momčad. Naravno da sam žalostan zbog poraza, ali ovo je korak koji sam morao učiniti da bi uskoro bio pravi – rekao je Embiid.




James Harden je za razliku od prve utakmice u Bostonu, u kojoj je zabio 45 poena, postigao tek 12 poena uz deset skokova i četiri asistencije. Promašio je pritom svih šest pokušaja za tri poena, pogodio je tek dvije od 14 lopti upućenih na suparničkih koš iz igre.


Jaylen Brown je postigao 25 poena kod Bostona, Malcolom Brogdon dva poena manje. Brogdon je pritom zabio šest od 20 trica (iz 51 pokušaja) svoje momčadi.