Petak, 17. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

ZADARSKA LJETNA LIGA

Vidaić: Nadamo se da ćemo pokazati kvalitetnu košarku

Autor: Andrija Dešpoja

03.07.2023. 09:28
Vidaić: Nadamo se da ćemo pokazati kvalitetnu košarku

Foto: FACEBOOK/ZADARSKA LJETNA LIGA



Među 12 prijavljenih sastava za ovogodišnje izdanje Zadarske košarkaške lige jedan se sastav ističe po činjenici da će nastupiti u potpuno juniorskom štihu. Radi se o Diadori koja je lani upisala premijerni nastup, a ove sezone će predvođena Tonijem Vidaićem s još izraženijim pomlatkom pokušati parirati konkurenciji na vanjskim terenima SC Višnjik.


Nadarena generacija


– Nastupili smo po prvi put prošle godine kada smo igrali s praktički juniorskim sastavom uz nekoliko prijatelja koje sam doveo kako bismo bili konkurentniji. Bili smo zadovoljni kako smo izgledali, odigrali smo dvije prave utakmice, dobili smo Zaratine, pa izgubili od Sfinge u tijesno i bilo je to jedno lijepo i korisno iskustvo za naše mlade momke. I ovog ljeta idemo po sličnom principu, sa sastavom u kojem će biti samo juniori. Procijenili smo da nam neće trebati iskusnija pomoć sa strane jer je ova generacija nadarenija nego prethodna pa ćemo s njima pokušati odigrati. Imamo konkurentnu skupinu i možemo se ravnopravno nositi sa svakim protivnikom, no nemamo nekih posebnih ambicija već se samo nadamo da ćemo pokazati kvalitetnu košarku pa gdje nas to na kraju odvede – kazao je mladi strateg Entuzijasta koji zanimljivo sjedi na dvije stolice kad je u pitanju Ljetna liga. Uz angažman na klupi Diadore Vidaić je i igrač Smiljevca, međutim sukoba interesa ne bi trebalo biti s obzirom na to da će Diadora teško do doigravanja, a Smiljevac bi pak trebao biti siguran putnik u Top 8.


Foto: FACEBOOK/ZADARSKA LJETNA LIGA


Izjednačena liga


– Mislim da je liga ove godine nikad izjednačenija. Nema izrazitog favorita kao prethodnih sezona, svi su podjednaki i ovisit će sve o boljem danu u eliminacijskoj fazi. Istaknuo bih Meladu jer su se još i pojačali u odnosu na lani, tu su Voštarnica, Sfinga i Strožanac, pa i Smiljevac evo kad već moram kazati… – naglasit će Vidaić koji kao i većina aktera ove sezone smatra da će novi sustav natjecanja biti puno pošteniji nego prijašnji.




– Koš razlika je bitna zato što se stvara nakon prvog dijela nova tablica i neće se više moći kao dosad da se već poslije ždrijeba moglo kalkulirati i gađati protivnika u doigravanju.