Subota, 18. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

regionalna vaterpolska liga

Zadar 1952 uvjerljiv protiv Budve

Autor: Šime Ćurko

09.11.2023. 20:54
Zadar 1952 uvjerljiv protiv Budve

Foto: Luka Jeličić



Zadrani su protiv Budve, u dvoboju u kojem su formalno bili gosti, upisali šestu pobjedu u devetom nastupu u A-1 regionalnoj vaterpolskoj ligi i tako ostali na trećem mjestu uoči sutrašnjeg (12:30 sati) dvoboja 12. kola s Cattarom, također na Višnjiku. Završilo je 18:7 za iznimno raspoložene Zadrane.


Početak utakmice za domaćine bio je kao iz udžbenika, dva napada, dva pogotka (Butić, Juršić), uz dobre obrambene reakcije.  Primirili su se potom malo Zadrani, Budva je imala nekoliko napada za izjednačenje, ali ono što bi prošlo kroz zadarsku obranu zaustavljao je vratar Lazić. Do kraja prve četvrtine Butić je povisio na 3:1 i početak velikog niza. Pogađali su igrači Gorana Jovančevića mrežu gostiju sa svih strana, pa je druga četvrtina završila 5:0.





Kada se tome doda pogodak za 9:1 na početku treće četvrtine, zadarska serija se zaustavila na 7:0. Kapitalna prednost nakon dvije četvrtine riješila je svaku rezultatsku dvojbu, pa je ostatak utakmice prošao u revijalnom tonu, u kojem su Zadrani sebi dali napadačkog oduška.


Odavno Zadar nije bio u tako uvjerljivom izdanju, što je publika nagradila zasluženim pljeskom. Domagoj Butić s četiri pogotka bio je najefikasniji igrač u redovima Zadra.