Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Trener mlađih juniora

Marin Stipić: Žao nam je zbog zlata, ali i ovo je veliki rezultat

Autor: Alen Plahinek

23.05.2023. 22:00
Marin Stipić: Žao nam je zbog zlata, ali i ovo je veliki rezultat

Foto: Ana Križanec



Veliki uspjeh ostvarili su mlađi juniori Vaterpolskog kluba Zadar 1952. Oni su u Rijeci proteklog vikenda na završnici Prvenstva Hrvatske osvojili drugo mjesto te time postali viceprvaci države. U polufinalu srušili su moćni Jug s 12:11 nakon izvođenja peteraca, jer je rezultat na kraju regularnog dijela bio 9:9. U finalu bolje od Zadrana bilo je Primorje s 9:5. Trener Zadrana, Marin Stipić, iznimno je zadovoljan uspjehom kojeg su njegovi igrači napravili.


– Sretan sam i ponosan jer je ovo ogroman rezultat. Ostaje žal jer nam je nedostajao samo jedan korak do zlata, ali što je tu je. Igrači su se nakon zahtjevne utakmice protiv Juga ispuhali i u finalu nam je presudio fizički umor. Primorje je u polufinalu odigralo malo lakšu utakmicu u odnosu na nas i imali su širu rotaciju igrača. Kako je utakmica odmicala kraju svi smo vidjeli da ne možemo pratiti ritam i tada su se zaredale i neke greške – kazao je Stipić te pohvalio svoje dečke.





– Što se pristupa tiče skidam im kapu. Jednostavno rečeno, momci su bili odlični od prvog do posljednjeg trenutka. To su pravi sportaši. Ponašali su se i izgledali kao prava, složna momčad i možemo biti samo ponosni na njih jer biti drugi u državi, to još nikada nismo ostvarili, a ostavili smo rezerve za dodatan napredak, odnosno još taj jedan korak prema naprijed – objasnio je Stipić.


Osim srerbrne medalje, jedan Zadranin kući se vratio s individualnom nagradom. Riječ je o vrataru Roku Markulinu koji je proglašen za najboljeg vratara završnice PH. U finalu, Markulin, je skupio nevjerojatnih 14 obrana.


Sastav Zadra 1952: Roko Markulin, Ivo Radetić, Bartol Košta, Toni Galušić, Juraj Barani, Karlo Kulišić, Ante Donđivić (kapetan), Venci Antić, Berto Mrvica, Zvonimir Milković, Karlo Ražov, Gabriel Troskot, Livio Antić. Trener: Marin Stipić. Pomoćni trener: Ivo Radetić.