ponedjeljak, 29. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

SP u vaterpolu

Hrvatski vaterpolisti otvaraju SP u Dohi protiv Australije: "Prva utakmica je uvijek posebna i zahtjevna"

Autor: Hina

04.02.2024. 12:00
Hrvatski vaterpolisti otvaraju SP u Dohi protiv Australije:

Foto: Ivica Tucak/Foto PIXSELL

Australija ne igra vaterpolo kakav smo navikli na europskoj razini. I zbog toga će ova utakmica biti psihološki zahtjevna - rekao je izbornik Tucak



DOHA “Prva utakmica na svakom velikom natjecanju je posebna i zahtjevna pa će takva biti i ova protiv Australije”, rekao je Ivica Tucak, izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije prije početka Svjetskog prvenstva u Dohi.


Prvu utakmicu u skupini A Hrvatska igra u ponedjeljak protiv Australije, a dvoboj počinje u 11.30 sati. Ostali suparnici u skupini još su Španjolska i Južnoafrička Republika.


„Australija ne igra vaterpolo kakav smo navikli na europskoj razini. I zbog toga će ova utakmica biti psihološki zahtjevna. Imali smo zbog toga posebnu pripremu, a mislim da smo igranjem protiv Italije i Grčke napravili sve što moramo napraviti prije Svjetskog prvenstva. Isto tako, analizom smo igračima predočili sve što nas čeka protiv Australije. Optimistični smo, ali i oprezni prije prvog susreta. Naravno da imamo šansu i očekujemo pobjedu koja bi nam otvorila nešto lakši put prema našem cilju, a to je, u ovom slučaju, plasman na Olimpijske igre ove godine u Parizu“, najavio je start Svjetskog prvenstva hrvatski izbornik Ivica Tucak.




Optimisti prije početka Svjetskog prvenstva su i hrvatski reprezentativci Ante Vukičević i Luka Lončar.


„Prvi dvoboj protiv Australije nam je iznimno važan. Pobjeda nam otvara daljnji put. U svakom slučaju uz startnu računamo i na pobjedu protiv Južnoafričke Republike. Australci su fizički odlično pripremljeni, puno plivaju i moramo biti spremni na individualnu odgovornost u obrani jer će Australci raditi puno uplivavanja. Moramo utakmici dati svoj ritam i strpljivo u napadu igrati na njihovu plitku obranu“, rekao je Ante Vukičević, a sličnog razmišljanja je i Luka Lončar.


„Bit će ovo fizička teška utakmica. Australci su kao i uvijek, sigurno, odlično pripremljeni. Moramo biti potpuno glavom unutra, koncentrirani i odigrati pravu mušku utakmicu. Budemo li na svojoj razini očekujemo pobjedu“, zaključio je Lončar.